За дома

Как да запазим откъснатите цветя свежи за по-дълго?

Красиви букети от свежи цветя в дома ви – начините да го постигнете

16.03.2014г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Дамите обичат, когато мъжете им подаряват красиви букети. Цветята са един от най-нежните изрази на любовта. Мило е, когато един силен мъж разтопи сърцето на любимата си с прекрасен свеж букет! Искаме цветята ни да останат максимално дълго свежи и да изглеждат сякаш току-що са набрани. Как да стане това?

Газирани напитки

Добавете около ¼ чаша газирана напитка към водата във вазата, пълна с цветя. Захарта в газираната напитка ще накара цветята да издържат по-дълго.

Лак за коса

Точно както лакът за коса ви помага да запазите прическата си, помага и да запазите цветята си за по-дълго. Напръскайте букета от 1 метър разстояние със спрея, точно върху долната страна на листата и по цветовете.

Ябълков оцет

Всяка жена обича да държи прекрасните си букети колкото е възможно по-дълго. Уханието и красотата им са превъзходни. Един от начините да го направите е да смесите 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици захар във вазата с водата, след това да натопите цветята. Бъдете сигурни, че това ще ги запази.

Водка

Тайната за запазване на откъснатите цветя, доколкото е възможно, е да се намали растежа на бактерии във водата при процесите на гниене. Затова добавете няколко капки водка към водата във вазата, която има антибактериално действие, заедно с една чаена лъжица захар. При подмяна на водата добавяйте нови капки водка.

Свързани статии

Аспирин

Той е абсолютно изпитан метод и е много добър при поддръжка на рози за по-дълго време. Сложете натрошен аспирин във водата и не забравяйте да я сменяте редовно.

Монети

Звучи странно, но медните монети в комбинация с лъжичка захар вършат чудеса. Медта действа като окислител, който предотвратява растежа на бактериите.

Захар

С помощта на захарта можете да направите домашен консервант, който да запази откъснатите цветя красиви по-дълго време. Разтворете 3 с. л. захар и 2 с. л. бял оцет на литър вода (топла). Натопете цветята в тази смес, като сте сигурни, че поне 10 см от стъблата са покрити с вода. Захарта подхранва растенията, докато оцетът блокира растежа на бактериите.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Някои красиви букети аз си ги оставям и като сухи цветя известно време
отговор Сигнализирай за неуместен коментар