За дома

„Фалшиво почистване“ за спешни случаи

В случаите, в които нямате време, а трябва да приведете дома в привидно чист вид

21.03.2014г. / 11 00ч.
Илияна Николова
Снимка: architectureartdesigns.com

Снимка: architectureartdesigns.com

Невинаги имаме време за основно почистване, а мръсотията си се трупа ли трупа... В ситуации, в които ненадейно идват гости или се случва така, че се налага да поканите някого да влезе, си скубете косата след това как е възможно да допуснете да види разхвърляния хол или прашните мебели!

За такива случаи имаме няколко трика за „фалшивопочистване, които ще ви помогнат да запазите имиджа си на добра домакиня пред хората, докато своевременно успеете да почистите дома си истински!

Освежете банята

Ако нямате време да търкате плочки и фуги със специални препарати, за да блеснат за пред гостите ви, просто смесете малко белина, разтворена във вода, и я изсипете в шише с пръскачка. Напръскайте повърхностите, по които има засъхнали пръски и петна от сапун и котлен камък. Забършете с микрофибърна кърпа.

Приведете хола в ред

Нямате възможност да подредите, прахосмукате, минете с парцал и забършете прахта от мебелите в хола? А да не забравим и събралите се топки косми от домашния любимец и вашите собствени по тапицираните възглавници на дивана! Просто вземете една микрофибърна кърпа, навлажнете я и минете с нея по тапицираните повърхности. Тя много добре обира космите и текстилните влакна.

А за прахта – използвайте онези пръчки за разпръскване на прахта с помощта на синтетични влакна. Удобна е в моменти, в които нямате време за същинско премахване на прахта. Не забравяйте да проветрите след като я разпръснете по този начин!

Свързани статии

Преборете изпаренията при готвене

Не искате да посрещате гостите си с миризма на пържени кюфтета или риба, след като сте приготвили софра за тях? Имаме решение! Смесете в една тенджера 3 супени лъжици бял и 1 чаша винен оцет. Варете в продължение на няколко минути. Миризмата от оцета е киселинна, а миризмите от пърженето – алкални, така че ще се неутрализират и вие и гостите ви ще сте доволни!

Приберете разхвърляните дрехи и играчки

Направете си един голям вързоп, закачен за вътрешната страна на вратата на килера или дрешника, в който при спешна нужда да наблъскате всички играчки, дрехи, обувки и други боклуци, които придават разхвърлян вид на дома ви пред вашите гости, канени и неканени.

Мазни петна по котлоните

Естествено, нямате време за обезмаслител, паста за почистване на мазни петна, ръкавици, търкане и прочее. Мазни петна от котлона се премахват най-бързо с помощта на вода и щипка сода. Правите 3-4 търкащи движения и сте готови с блестяща повърхност!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
:) Истинско е почистването, но тук няма как да поправя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
То ми звучи почти като изтинско това "фалшиво" почистване:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
До Ани: Не знаеш какви любопитни хора има. Имам позната, която попита за тоалетната, а после я заварих в кухнята да оглежда. Та ако и твоите познати са като част от моите (добре, че сравнително малко са такива!) и на теб ще ти е важно да позамажеш петната по печката. Никога не знаеш кога някой ще реши да си завре носа и там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Ани ( преди 10 години )
Това с котлоните не е ли излишно, гостите да няма да се пъхат в кухнята и да гледат как съм изтъркала печката?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар