За дома

Как да си направите симпатични великденски картички

Включете и децата в тази забавна игра

05.04.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: blog.hobbycraft.co.uk

Снимка: blog.hobbycraft.co.uk

Правенето на великденски картички с децата е чудесен начин да сплотите семейството за празника, а и да поработите върху уменията им да създават красиви неща и да подаряват. Не са ви необходими особени способности! Трябват ви само хартия, лепило, ножици и желание!

Необходими са ви:

  • Цветни картони или цветни блокчета
  • Ножици
  • Лепило
  • Кафяв плат (парче)
  • Пликове за писма

Картичка със зайче

Свързани статии

Изберете бледосиня хартия, върху която да лепите останалите елементи. Тя ще ви служи за „небе“. От зеления лист хартия изрежете форма, наподобяваща трева и я залепете на дъното на основата.

Изрежете от кафявия плат форма на зайче в гръб – най-добре е предварително да сте очертали формите му върху плата, за да ви е по-лесно. Ако имате леко мъхест плат, зайчето ще изглежда максимално истинско.

Използвайте лепилото, за да прикрепите тялото на заека към картичката и да залепите опашката, която можете да изрежете от бял пухкав плат или памук. Залепете зайчето встрани, за да имате място вдясно за надпис „Честито Възкресение!“ или какъвто надпис вие изберете.

Картичка с пиленца


По същия начин за картичката с пиленцата и яйчните черупки (горе вдясно на снимката) изрежете необходимите формички. Можете да използвате ножица с назъбен ръб за черупките на яйцата, за да изглеждат като счупени. Позиционирайте изрязаните и оформени картинки и ги залепете по показания начин като оставите място отгоре за надпис с пожелание.

Картичка с великденско яйце


Тази картичка е най-лесна за оформяне и нея можете да оставите на децата. Покажете им как да очертаят и изрежат едно голямо яйце от цветна хартия, а след това и няколко по-малки. Залепете голямото яйце в средата на картичката, а по-малките залепете отгоре за декорация. С помощта на конопена връвчица оформете панделка и я залепете върху голямото яйце! Ето ви готова чудесна великденска картичка, направена с любов от малчуганите!

Снимки и идея: Aisha Green, blog.hobbycraft.co.uk

Коментирай