За дома

Как да си направите красив лампион?

Ръчно изработеното носи най-много радост и уют

22.05.2014г. / 13 51ч.
Илияна Николова
Снимка: dosfamily.com

Снимка: dosfamily.com

 

Ръчно изработените аксесоари за дома са уникати, създадени от вашите собствени ръце. Точно затова са и безкрайно скъпи в емоционален смисъл.

За да украсите хола или стаята си с чудесен ръчно изработен лампион не са ви нужни специални умения или скъпи материали. Всички имаме от бабите си онези копринени и дантелени бели малки покривки, които вече са демоде, но имат своята сантиментална стойност.

Ако не искате да ги изхвърляте, но не искате и да събират прах на тавана в някои кашон, можете да ги вложите в направата на чудесен лампион за дома.

Какво ви е нужно?

  • Няколко стари бели покривки (по възможност малки)
  • Лепило (добре е да е бавно съхнещо, не секундно)
  • Четка
  • 1 голям балон

Какво трябва да направите?

Надуйте балона и завържете края му здраво с конец. Всяка покривка поотделно трябва да бъде обилно намазана с лепилото с помощта на четката. След като намажете една покривка – постелете я върху балона.

Направете така с всички покривки, докато балонът се покрие изцяло. Оставете най-отгоре отвор, през който ще вкарате после електрическата крушка, която да осветява вашия нов лампион.

Оставете изделието да изсъхне много добре. Когато е готово, трябва да се усеща твърдо на допир. Тогава спукайте балона и го извадете през оставения отвор. Спуснете през отвора крушката, фасонката и завържете здраво с бели конци, за да прикрепите здраво лампиона.

Още интересни идеи за ръчно изработен лампион вижте в галерията.

Разгледайте и:

Креативност в подредбата на малка спалня (галерия)

Оригинални интериорни решения с малко пари

Снимки и идея: dosfamily.com

Коментирай