За дома

Как да си направите сами уникални вази за цветя?

Интересни ръчно изработени вази

27.06.2014г. / 10 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest

 

Всяко домакинство е по-красиво с букет свежи цветя. Не всички домакини имат възможността да отглеждат живи цветя в дома си. Пък и невинаги може да се сложи саксия върху масата за вечеря.

Но ваза с красиви и богато украсени цветя си е направо задължителен аксесоар за масата за хранене. Добре е винаги, не само на вечеря, да има свежи и ароматни цветя. Това внася уют и красота в дома, да не говорим за чудния аромат.

Свързани статии

Ще ви предложим интересна и лесна за осъществяване идея за това как да си направите сами вкъщи красива ваза за цветя, без да се налага да харчите пари. Те са ви нужни, само за да си купите блажна боя, с която да украсите бъдещите вази.

 

И така – всичко, което ви е нужно освен боята, са стари стъклени бутилки, които да превърнете във вази и големи, дебели спринцовки, които можете да закупите от аптеките.

Можете да използвате стъклени бутилки с различна форма, буркани с различни големини, в зависимост от това каква ваза желаете да си изработите.

Използвайте въображението си – ако искате смесете няколко различни цвята или нюанса, за да направите уникален цвят за вашата ваза, който никой друг няма да има!

Напълнете спринцовката с боята и впръскайте количеството вътре в бутилката. За големите бутилки е достатъчно да впръскате около 100 мл боя. Започнете да въртите бутилката, за да се разстели боята равномерно.

След като сте сигурни, че боята е обхванала всички страни на бутилката до средата й, обърнете я и я оставете да стои с дъното нагоре, докато боята не се разнесе навсякъде, а излишъкът излезе от бутилката.

За да не остава напластена боя по ръба на бутилката, внимателно го забършете и отново оставете, докато изсъхне напълно.

Украсете новите си красиви вази с чудни и уханни цветя! Поканете приятелите си на вечеря – ще останат много приятно изненадани от уменията ви да внасяте уют и атмосфера в дома!

Снимки и идея: lachicadelacasadecaramelo, Pinterest

Коментирай