За дома

Изненадващи употреби на фъстъченото масло

Хидратира косата

16.07.2014г. / 15 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато се спомене фъстъчено масло, всички си представяме филия, намазана с него! Любима закуска! Но се оказва, че фъстъченото масло е много повече от това! То е много полезно в домакинството и ежедневието и е помощник за някои неща, за които не сте и подозирали!

Премахва остатъците от лепящи се етикети

Знаем колко трудно се отлепят етикетите, винаги остава част от долния им пласт, който трябва да търкаме с остър предмет или нокът. Фъстъченото масло е помощник в този случай. Намажете засегнатото от лепенката място и разтрийте. Ще се заличи напълно. Ако трябва оставете да подейства за около 10-15 минути.

Почиства кожа

За да запазите кожените си дрехи, чанти, обувки или мебели, използвайте фъстъчено масло. Просто разтрийте малко от него с помощта на влажна кърпа. След това почистете със специален препарат за кожа.

Хидратира косата

Масажирането на скалпа с фъстъчено масло помага на косата да изглежда мека и еластична. Това масло е полезно за сухи, третирани коси. Възвръща блясъка и овлажнява в дълбочина.

Свързани статии

Почиства дъвка

Залепената дъвка по килима или дрехата е много неприятен проблем. Затова на помощ идва фъстъченото масло! По същия начин като с лепкавите етикети, фъстъченото масло ще смекчи дъвката и ще помогне да се отдели по-лесно от килима.

Можете да го използвате за бръснене

Ако случайно ви е свършил кремът за бръснене, можете да използвате фъстъчено масло, ако имате разбира се. Просто го намажете на желаната зона и минете с бръсначката. Не само ще ви свърши чудесна работа, но и ще омекоти и хидратира кожата. Дори няма да има нужда от балсам след това.

Подходящо е за смазване на панти

Фъстъченото масло играе роля на смазващ агент, който можете да използвате за смазване на пантите в дома и колата, катинари и ключалки, изобщо всичко, което се нуждае от тази процедура. Ръждясалите уреди ще блеснат в нова светлина с фъстъченото масло.

Премахва лепилото от ръцете

Всички знаем колко неприятно е да изцапаме ръцете си с лепило, особено секундно, което трудно се чисти с каквото и да било. Ходим си с него дни наред. Но фъстъченото масло е много ефикасно в този случай. Намажете пръстите си, втрийте, след това изплакнете с топла вода и сапун. Лепилото е изчезнало!

Коментирай