За дома

Забравете за комарите в градината!

Няколко трика за прогонване на комарите от градинското ви парти

21.07.2014г. / 13 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Събиранията и партитата на открито в градината са дълго чакан момент. Летният сезон е много подходящ за приятни занимание под небето, но най-досадното и ужасно нещо е напастта от насекоми.

Няма нищо по-неприятно от рояк комари, които да съсипят партито ви! Как можете да ги прогоните, за да запазите настроението и приятната лятна атмосфера?

Украсете богато с босилек

Поставете вази или декоративни бурканчета с букети от босилек из градината или около терасата. Босилекът има силна и остра миризма, която е приятна за хората, но отблъсква летящите насекоми, най-вече комарите. Пък и ще е по-уютно!

Изгорете утайката от кафе

На малка метална плоча подгрейте шепа утайка от употребено кафе. Оставете го да тлее. Така и така сте навън в градината – няма да е проблем ако на някое местенце запалите малко огнище, на което да поставите плочата с кафето. Изпаренията държат насекомите далеч от компанията ви.

Не забравяйте да оградите малкото огнище с камъни, за да не си докарате допълнителни главоболия! Малко огнище е, но все пак е огън.

Свързани статии

Отворете консерва с риба тон

Поставете една отворена консерва с риба тон на подобаващо разстояние от масата ви. Тя ще привлече досадните насекоми и това ще ви помогне да се насладите на градинското събиране.

Включете вентилатор

На открито за вас няма да е проблем да ви вее вентилатора, но за комарите си е истински тайфун. Техните крилца са слаби и няма да могат да се справят със силната струя. Това ще ги отвее надалеч от масата.

Накиснете топки памук в оцет

Ако острата миризма на оцета не ви пречи, това е чудесен начин да се отървете от досадните кръвопийци. Разпръснете топки памук, напоен с оцет на стратегически места и дори ще забравите че сте на открито! Нито един комар няма да ви безпокои.

Коментирай