За дома

Причини да изберете ламинат за дома си

Хем по-евтин, хем добра визия

29.07.2014г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Някои хора са традиционалисти и си държат на доказаните методи от едно време. Това се отнася с пълна сила за домашния интериор и екстериор. Това е много хубаво, но повечето доказани материали, като дървения паркет, са доста по-скъпи, поставят се по-трудно и изискват повече главоболия при поддръжката.

Днес много хора избират по-евтиният ламиниран паркет. Има ли причини това да е така? Само цената ли е примамлива? Ето няколко причини и вие да изберете ламиниран паркет за вашия дом, ако ви предстои ремонт, а не искате да харчите много пари!

Ламинатът изглежда много добре

Като се замислите – не съществува настилка във вакуум, която ще остане вечна, здрава и непокътната. Вероятно децата ще намерят начин да я издерат с играчките си, кучето и котката – с ноктите си, а и вие– с токчетата си!

Затова ако не ви се харчат много пари, а искате да смените подовата настилка и да освежите интериора, изберете ламинат. Най-хубавото е, че не изисква професионалисти, които да го поставят – можете да се справите и сами!

Свързани статии

Ламинираният паркет се поставя много по-бързо

В сравнение с дървения паркет, ламинираният паркет се поставя светкавично бързо. Отнема не повече от няколко часа. Пластините се напасват и се щракват. Може лесно да се постави върху други настилки, които не е нужно да премахвате.

Например, ако имате мокет, който трудно ще отлепите при ремонт, достатъчно е да го изперете подобаващо и след като изсъхне напълно – да го покриете с ламинат. Така ще се получи дори чудесна подложка, която ще изолира студената плоча.

Не изглежда фалшив

Едно от най-големите опасения на повечето хора е ламинатът да не изглежда евтино и прекалено фалшиво в сравнение с истинския дървен паркет. Истината е, че няма от какво да се притеснявате. На пазара има достатъчно разновидности, цветови гами и подходящи имитации на дървото, които са прекрасен избор за дома ви.

Всъщност, ламинираните паркети дават още по-голям избор, за разлика от стандартните паркети. Можете да си изберете по-екзотични видове дървесина, а не само традиционните дъб, бреза, явор и череша.

Устойчив е

Ламинираният паркет е по-устойчив на влага и почистване с вода от дървените настилки. Но все пак не трябва да се поставя в бани, мокри помещения и места, на които се просмуква влага, защото може да се деформира, да задържи мухъл и да ви създаде проблеми.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
И се чисти лесно! А ако е поставен както трябва - не дрънчи, не поддава. Аз лично съм много доволна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Има само две предимства - евтин е и се слага бързо.С нищо друго не е добре. Дрънчи по-зле от теракот, ако изтървеш нещо, те разбират и в съседния вход.Но иначе си е готино освежаване, спор няма :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар