За дома

Ароматни растения за привличане на любов, щастие и богатство

Кое цвете е символ на плодородие според древните гърци?

07.08.2014г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяко едно растение носи определено настроение  и символика. Едни напомнят за лятото и слънцето, а други помагат за привличането на любов, щастие и богатство. Запишете си този букет от ароматни растения, които може да отглеждате в дома или градината и направете живота си по-хубав.

Бамбук 

Бамбукът е известен с това, че помага за привличането на радост и богатство в дома. Когато се подарява от сърце носи много късмет на домакините. Освен това помага за подобряване на паметта, духовното израстване, помага на хората да  развиват своите  таланти и насърчава доброто здраве. Изключително лесен  е за отглеждане.  

Рози

Кралицата на цветята може да бъде отглеждана в градината или в дома. Розите привличат  любовта, носят изцеление и късмет. Цветове, в които ще изберете да ги отглеждате също носят определена вибрация.

Бялата роза пречиства  и носи положителна енергия. Бяла с червени детайли -  страст. Роза в прасковени нюанси - мир, духовност и приятелство.

Розова роза -  романтична любов и  забавление. Червена роза-  страстна, дълбока, истинска любов.

Орхидея 

Орхидеите са цвята, които привличат красотата и любовта в дома. Древните гърци свързвали тези цветя с  плодородието и мъжествеността. Това ги прави идеален подарък за младите семейства. Лилава роза - духовност.  

Розов божур

В азиатските култури божурът символизира любов. За да привлечете любовта към себе си най-добре е да отглеждайте розов божур, тъй като той символизира младата любов, новото начало.

Не случайно много булки избират това цвете, като част от булчинския си букет, за да им донесе щастие и разбирателство в брака. 

Босилек

Ако искате да имате повече любов в семейството, трябва ви ароматната билка босилек. Тя ще ви донесе и много късмет, красота и богатство. Босилекът не само прави ястията по-вкусни, но и е естествено средство за справяне с депресията. 

Жасмин

Жасминът е символ на любовта. Отглеждайки това прелестно цвете в дома или градината вие ще привлече любовта и богатството към себе си. Жасминът (и особено маслото от него) е познат и като мощен афродизиак. Затова поставете в спалнята си саксия с жасмин и се радвайте на страстна любов.  

Свързани статии

Лимоново дръвче 

Жълтият цвят на лимона символизира щастие, топлина, приятелство, пречистване и положителни емоции. За да бъдете винаги в добро настроение и да подобрите вашите енергийни нива, отглеждайте в дома или градината си лимоново дръвче. 

Лавандула 

Лавандулата е една от най-предпочитаните билки за градината. В прекрасни лилави цветове тя не само гони комарите, но подобрява настроението, действа успокояващо и привлича любовта.  

Ако искате да имате повече страстни нощи отглеждайте лавандула в саксия, която поставете във вашата спалня. 

Снимка: thinkstock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )