За дома

Нестандартна употреба на сламките за пиене

Не ги изхвърляйте!

29.08.2014г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сламките за пиене могат да имат много предназначения, не само основното им, заради което са произведени! Можете да ги използвате в дома по най-различни начини!

Като средство срещу заплитане на бижутата ви

Всички знаем как синджирчетата и верижките се заплитат в кутийките за бижута. Можете да използвате сламките като средство срещу този малък, но неприятен проблем. Просто вкарайте верижката в сламката и сте готови. Така ще предпазите бижутата си от заплитане, а и ще ви е по-лесно да изберете кое украшение да сложите следващия път. 

Извадете костилките на черешите 


Сламката е много удобно средство за отстраняване на костилките от черешите, например. Просто откъснете дръжката на черешката и натиснете точно там със сламката. Костилката ще изпадне от другия край без целостта на плода да се наруши. 

Свързани статии

Съхранявайте храната си свежа

Когато слагате в хладилника остатъци от храна в купи, запечатани отгоре с фолио, можете да използвате сламка за изсмукване на въздуха. Направете малка дупчица във фолиото и изсмучете въздуха в кутията или купата. Веднага след това залепете дупката с малко парче фолио. Така ще съхраните продуктите си без да харчите пари за скъпи вакуумиращи уреди. 

Накъдрете косата

Сламките са чудесен заместител на машата или ролките за коса. С тях можете да си направите дребни къдрици. Просто трябва да навиете косата си, докато е влажна. Оставете да изсъхне така върху сламките или спете с тях. Те са меки и удобни и не причиняват дискомфорт по време на сън. 

На сутринта косата ви ще е с чудесни къдрици. Раздухайте ги с помощта на сешоара, но на студена струя, за да не се развалят. При нужда напръскайте с малко лак за коса. 

Снимки: Thinkstock

Коментирай
19 rate up comment 2 rate down comment
ххл ( преди 9 години )
а може и да си ги заврете някъде
отговор Сигнализирай за неуместен коментар