За дома

Как да направим дома да изглежда по-просторен?

Трикове за оптическо разширяване на пространството у дома

18.11.2014г. / 10 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Не всички имат възможност да живеят в големи и просторни домове. Повечето средностатистически семейства се блъскат в двустайни апартаменти заедно с децата и родителите си. Не е лесно, но поне можете да направите дома си да изглежда по-просторен оптически.

Но как?

Инсталирайте настилката диагонално

Полагането на настилката по диагонал прави помещението да изглежда по-широко. Ако използвате дървен паркет, плочи или ламиниран паркет, можете да се възползвате от този трик. Правилото важи за всички материали.

Използвайте широки плоскости, не тесни дъски

Тесните дъсчици, използвани за подова настилка оптически стесняват помещението, докато по-широките материали правят тъкмо обратното. Ако изберете някакъв вид плочи, най-добре е те да са с по-голям размер. Това ще увеличи усещането за простор.

Поставете еднакъв тип настилка навсякъде

Ако жилището ви е малко, поставянето на разнороден тип подова настилка ще стесни допълнително пространството. Затова най-добре е да подберете най-подходящия материал, който пасва на всички помещения и да го инсталирате.

По този начин ще създадете „безшевен“ поглед върху цялото жилище. Този визуален трик създава чувство на обширност.

Свързани статии

Използвайте големи плочки

Поставянето на големи плочки, а не стандартните и старомодни такива, отваря допълнително помещението и дава възможност на пространството в дома „да диша“.

Изберете тъмна дървесина

Ако решите, че плочките са прекалено студени за вашия интериор, можете спокойно да се обърнете към дървените подови настилки и техните алтернативи. Важно е само да са в тъмни тонове. Така пространството изглежда уголемено, особено ако се съчетае с правилния цвят завеси и мебели.

Цветовете на стените трябва да са в хладни, приглушени тонове. Изберете тапицирана мебел, близка до цвета на подовата настилка или няколко тона по-светла.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
deni ( преди 9 години )
Много незадълбочени статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота