За дома

Лора и Стоян представят „Сезони в кухнята“

Първата им кулинарна книга вече е достъпна на книжния пазар

21.11.2014г. / 16 53ч.
Михаела Лазарова
Лора и Стоян  представят „Сезони в кухнята“

Лора и Стоян представят „Сезони в кухнята“

Приготвянето на вкусни ястия е магия, фантазия, настроение и малко доза изобретателност. А когато насреща имате невероятна колекция от рецепти, това се превръща в удоволствие и хоби дори и за тези, които прохождат в кулинарията.

На дневно парти в книжарница „Хеликон“, заобиколени от изкушаващи ордьоври и „Гужер в четири варианта“ телевизионните виртуози Лора Найденова и Стоян Сейменски представиха пред българска публика своята първа кулинарна книга „Сезони в кухнята“.

Двамата кулинарни „магьосници“ разкриха тайната и вдъхновението в приготвянето на солените изкушения в четири различни варианта.

Премиерата на книгата се състоя в Деня на християнското семейство – 21 ноември, когато традицията повелява да се седне на трапезата с чаша вино в ръка и да се поднесе вкусно ястие и питка.

В този ден показваме любовта си към близките, а какъв по-естествен начин това да стане чрез лично приготвена храна.

Всеки гост уважил събитието получи книга подписана с пожелания от Лора и Стоян.

Какви рецепти ви предлага „Сезони в кухнята“?

Книгата е събрала в себе си над 100 непознати, авторски рецепти, уловили аромата и уюта на всеки сезон. Всяка от комбинациите показва прекия път към малките радости в живота. Уникалната визия на снимките и съчетанието на продукти и аромати прави книгата настолна за всеки българин, който пази твореца в себе си.

„Сезони в кухнята“ е разделена на четири части, като всяка една от тях представя невероятна гама от вкусове за всеки сезон от годината. Така например „Разядка от сирене с див чесън“. Лятото ухае на „Сладолед от диня“ и „Пълнени патладжани“. Есента ни изкушава с „Пилешко филе с дюли и сметана“ и „Тосканска гъбена супа“. Сред зимните предложения на Лора и Стоян са „Салата от хрупкава тиква“ и „Пълнен шаран“.

Рецептите са достъпни и за онези от вас, които не умеят да готвят, но имат желание, защото разкриват детайлно технологията на приготвянето стъпка по стъпка, включвайки и необходимото време за готвене.

Свързани статии

Ето какво сподели пред гости и журналисти телевизионният кулинарен дует:

„Без да си се опитал да си по-смел и свободен в кухнята, няма как да знаеш дали в теб не се крие един кулинарен Вивалди“, сподели Лора непосредствено след премиерата.

„Нямам любима рецепта. Все едно някой родител с три деца, да каже кое е любимото му. Когато имам мотив да изненадам и зарадвам близък човек, търся нещо специално, което да покаже отношението ми към него, без да е самоцелно и претенциозно“, сподели Стоян Сейменски.

Създаването на книгата им отнема почти година. Когато не са пред камера те старателно подбирали всеки детайл, за да могат да съберат една уникална колекция от рецепти.

На въпроса „Какво ви вдъхновява всеки ден, когато заставате пред камера?“ двамата единодушно отговориха, че това е храната.

С книгата си Лора и Стоян искат да вдъхнат както на начинаещите, така и на умелите кулинари повече смелост за творчество и себеизява.

Коментирай
Свободно време