За дома

Растения, които ще ви донесат късмет и любов през 2015 година

За една година изпълнена с повече щастие

27.12.2014г. / 10 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С настъпването на новата 2015 година обръщаме внимание на всеки детайл от декорацията на дома, който може да ни донесе повече щастие, разбирателство и успех.

Тъй като всеки елемент е от значение, споделяме няколко красиви растения, които да направите част от вашия интериор. Нека те бъдат вашата красива надежда за една спорна и хубава година. Не забравяйте да си купите коледна звезда, която също е на късмет, както и:

Бамбук

Бамбукът е важен символ от китайската култура. За него се смята, че насърчава устойчивостта и смелостта сред хората. Също така привлича изобилието и просперитета. Може да го отглеждате във ваза с вода във всяко едно помещение на дома, а защо не и в офиса. Ако се чувствате депресирани, бамбукът е това растение, което ще ви помогне да се чувствате по-спокойни.

Миниатюрни рози

За розите казват, че имат най-високи вибрации сред цветята. Като цяло те са растения привличащи любов, изцеление и защита. Цветът на розата също носи определена енергия и смисъл.

За положителни вибрации и изцеление купете бели розички. Червените са за страстна любов. Розовите ще ви донесат романтика, нежност, любов и забавление. Ако са в цвят на праскова – духовност и приятелство. Лилави – креативност и богатство.

Бяла магнолия

Това красиво цвете е символ на чистотата и обичта. Може да го отглеждате в градината или в дома в саксия. То ще ви донесе здраве, хармония, просперитет и богатство.

Жълта хризантема

Жълтата хризантема се свързва с щастието, оптимизма и парите. Според китайската култура, жълтият цвят е един от цветовете привличащ богатството, другият е златният.

Жасмин

Бялото цвете е използвано от хилядолетия за привличане на любовта. То е известно още като цветето на жриците, а ароматът му е смятан за мощен афродизиак. Поставете саксия с жасмин в дома си, а за да засилите неговото положително въздействие добавете свещи или ароматна лампа с ухание на жасмин.

Лимоново или мандариново дръвче

Освен че са в красиви и ярки цветове, двете растения са фантастични за дома ви. Те символизират пречистването, дълголетието, здравето, успехи в бизнеса и приятелството. Носят много положителна енергия и светлина на дома ви.

Лавандула

Има чудесен цвят и аромат. За да имате повече спокойствие и релакс, отглеждайте в дома си лавандула. От друга страна се смята, че лилавият цвят на растението ще донесе и богатство.

Свързани статии

Лотос

Символ на плодородието. Ако правите опити за бебе, поставете в спалнята си лотос.

Божур

В китайската култура божурът символизира женската красота. Той спомага за укрепване на сърцето, намалява импотентността, увеличава привързаността и лоялността, насърчава късмета и богатството.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Eva ( преди 9 години )
супер, за Коледа ми подариха коледна звезда..:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар