За дома

Домашни ароматизатори за тоалетна

Как бързо да премахнем неприятната миризма?

29.01.2015г. / 14 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В дома се чувстваме приятно и комфортно, когато ухае на свежест. Ароматизаторите, които купуваме, не само струват скъпо, но могат да предизвикат и алергични реакции. Тоалетната е помещението в дома, в което се налага най-често да ги използваме.

Споделяме три идеи за това как бързо, ефикасно и евтино да премахнете неприятната миризма.

Ако препаратът ви за стъкла е на привършване, не изхвърляйте опаковката. Бутилката с пулверизатор е най-удобна за направата на освежител за дома. След като я измиете добре с веро и вода, напълнете я с дестилирана вода.

Добавете 10-15 капки етерично масло по ваш избор. Подходящи за премахването на неприятната миризма са маслото от мента, лавандула, евкалипт, портокал, лимон, мандарина и други. След като сложите етеричното масло, разклатете леко пулверизатора и напръскайте.

Етерично масло може да добавяте и в казанчето на тоалетната (когато не е вградено). Повдигнете капака и капнете около 20-30 капки. Направете този трик преди да използвате тоалетната.

Свързани статии

Има още един вариант за домашно направен освежител за тоалетна. В шише с пулверизатор сложете 50 мл медицински спирт (купува се от аптеката) или водка, 400 мл вода и 30 – 40 капки етерично масло по ваш избор. Разклатете леко шишето и напръскайте за повече свежест.

Този ароматизатор може да използвате за освежаването на въздуха и в другите помещения на дома.

Коментирай