За дома

Практични употреби на балсама за коса

Спасете вълнените пуловери

12.03.2015г. / 12 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Знаете ли че ако намажете с балсам за коса инструментите, с които ремонтирате дома, това ще ги предпази от ръжда? Тази невероятна грижа за красотата на косата има разнообразни приложения, а ние споделяме някои от тях с вас.

Защитете кожените обувки от снега

Кожените обувки са застрашени от разваляне при обилни снегове и киши. Солта, която често се разпръсква върху снега, може да развали повърхността на кожата. За да предпазите обувките си, нанесете върху тях малко количество балсам за коса. Нанасянето става на предварително добре почистени и сухи обувки с помощта на памучна кърпа.

Почистете грима

В моментите, в които ви е свършило тоалетното мляко за грим, балсамът за коса е вашето спасение. Нанесете върху памучен тампон малко количество от него и с лекота премахнете грима. След това измийте лицето си с подходяща измиваща грижа за вашия тип кожа.

За омекотяване на кожичките

Ако сами оформяте маникюра си, знаете, че за да бъде красив, трябва да избутате кожичките около ноктите. За да бъде процесът по-лесен и безболезнен, трябва предварително да ги омекотите. Нанесете върху тях малко количество балсам за коса. Масажирайте леко и след това ги премахнете.

Спасете вълнените пуловери

Колко често ви се е случвало неправилно да изперете пуловер или жилетка, които са от 100% вълна? Вълната бързо се степва и свива, а резултатът е по-малък пуловер. Следващият трик не дава 100% гаранция, но пак може да ви помогне в някаква степен да поправите дрехата си. Разтворете в леген с вода малко количество балсам за коса и накиснете пуловера за около 30 минути. След това леко го подръпнете от всички страни и деликатно изплакнете с вода.

Свързани статии

Обезкосмяване

Бръсненето без пяна определено не е най-приятното усещане. Когато пяната ви е свършила, нанесете върху кожата малко балсам за коса.

Премахване на лепенки

Премахването на лепенки за рани е болезнено не само за децата, но и за възрастните. Преди да премахнете лепенката, нанесете върху всеки от краищата й малко количество балсам за коса. Така ще бъде безболезнено.

Смазване на пантите

Никой не обича скърцащи врати. Балсамът за коса може да разреши и този проблем. Просто нанесете малко количество от него върху пантите.

Коментирай