За дома

Декорирайте яйцата с лак за нокти

Само за 5 минути

06.04.2015г. / 13 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Декорирането на дома и офиса за предстоящите великденски празници е истинско удоволствие. Хрумват ни разнообразни цветни и красиви идеи, с помощта на които нашият малък свят ще се изпълни с радост.

За да има още повече настроение в деня ви, споделяме една лесна и креативна идея, която е взаимствана от декорирането в маникюра. Със сигурност сте виждали трика с капките лак за нокти във вода, които мигновено превръщат ноктите в шедьовър.

Тази идея е приложима и при декорирането на яйца, с които ще украсите дома си. Ето и какво ще ви бъде необходимо:

  • няколко яйца, по възможност бели
  • купичка с вода
  • няколко цвята лак за нокти
  • клечка за зъби
  • домакински ръкавици
  • панделки

Измийте добре яйцата и от двата им края направете по една малка дупчица. След това, надувайки леко през едната дупка, отстранете вътрешността. Изплакнете ги внимателно под течаща вода и ги оставете да изсъхнат.

Свързани статии

В купичката с вода капнете няколко капки от първия цвят лак. Ще се образува цветен кръг, в който трябва да капнете 2-3 капки от друг цвят лак. Така след като се образуват няколко кръга, направете шарки с помощта на клечка за зъби.

Вземете едно яйце и го потопете в боята. Шарката ще залепне мигновено за него. Оставете го да изсъхне добре и през двете дупчици внимателно прекарайте панделка, която ще ви послужи за закачане или просто ще добави още повече разкош към декорацията ви.

Снимки: youtube.com

Коментирай