За дома

Храни, които не трябва да съхранявате в хладилник

Домати и зехтин

25.04.2015г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да бъде храната ни вкусна, ароматна и свежа, трябва да знаем как да я съхраняваме правилно. Вижте някои храни, които не е добре да съхранявате в хладилник.

Домати

В почти всеки дом след пазар, доматите се поставят в хладилника. При тази температура те губят от своите аромат и вкус. Студеният въздух в хладилника спира процеса на зреене. Ето защо съхранявайте доматите на стайна температура.

Босилек

Пресният босилек е чудесен за вашите сосове, супи, смутита, но не бива да го съхранявате в хладилник. Изложен на тази ниска температура, босилекът ще загуби много бързо своята свежест. Също така, билката има способността да приема аромати от други храни, което ще промени и вкуса й. Когато си купите свежи стръкчета босилек, потопете ги в чаша с вода. Това ще ги запази свежи за няколко дни.

Лук и чесън

Лукът и чесънът също е добре да се съхраняват на сухо и хладно място, но не и в хладилника. Влагата и ниската температура ще ускорят процеса на мухлясване.

Свързани статии

Авокадо

За да се насладите на вкуса на авокадото, то трябва да бъде добре узряло. Ако си купите зелено авокадо, поставете го на слънчево място в дома, за да ускорите процеса на зреене.

Зехтин и олио

Двете натурални масла трябва да бъдат съхранявани на сухо, хладно и тъмно място. Ако ги поставите в хладилника, тяхната консистенция ще се промени и ще достигне почти до тази на маслото.

Мед

След отваряне на буркана с мед, няма нужда да го съхранявате в хладилника. По този начин медът ще кристализира.

Коментирай