За дома

Трикове на добрата домакиня

Подострете моливите с помощта на белачка за зеленчуци

27.05.2015г. / 13 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Забързаното ежедневие ни учи да се доверяваме на малките трикове, които пестят време и средства, особено в домакинството. Споделяме няколко полезни трика на добрата домакиня, които да бъдат в помощ и на вас.

Белачките, с които белим зеленчуци могат да намерят и други разнообразни приложения. Обичате ли да приготвяте апетитни салати с пармезан или друг вид твърдо сирене?

Тъй като естетическият вид е от значение, а сиренето трябва да бъде нарязано на тънки люспи, ако не разполагате със специален нож за сирена, използвайте белачка за зеленчуци. Този трик може да прилагате и за рязането на шоколад, когато украсявате вашите торти.

Освен за кулинарни цели, белачките за зеленчуци могат да се използват и за подостряне на моливи.

Децата често ни поднасят изненади, с които невинаги знаем как да се справим. Такъв пример е дъвката, залепена за косата. Нея ще премахнете по-лесно, ако предварително за няколко минути потопите кичура коса в чаша с кола.

Бебешкото олио не само прави кожата мека, но има и други практични приложения, от които може да се възползвате. Когато искате да премахнете безболезнено лейкопласта от кожата, нанесете в двата му края малко количество бебешко олио.

Свързани статии

Освежаването на дома понякога оставя трайни петна по кожата ни. Как да премахнете боята по ръцете си след като сте боядисвали? Отново с помощта на бебешко олио. Веднага след като сте се нацапали, нанесете върху боята от олиото. Разтъркайте добре, а след това се измийте с топла вода и сапун.

Върнете блясъка и красотата на златните накити с помощта на бира. В чаша сипете малко количество от напитката и поставете в нея бижутата. Оставете да действа 10-15 минути и след това разтъркайте с памучна кърпа.

През пролетно-летния сезон често се налага да се справяме с нашествието на мравки в дома или вилата. За да ги прогоните, на прага на вратите и прозорците или на местата, откъдето сте забелязали че влизат, наръсете малко количество брашно.

Коментирай