За дома

Черен пипер за красива кожа и свежи цветове на дрехите

Изгонете мравките от дома с помощта на черен пипер

31.05.2015г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черният пипер е една от най-често използваните подправки в кулинарията. Вижте какви други приложения има.

Когато си купуваме нови цветни дрехи искаме да запазим яркостта на цветовете им за по-дълго време. Това можем да направим с помощта на черен пипер. Когато перете ръчно дрехата, към праха за пране добавете и малко количество черен пипер. Така дрехите няма да пускат боя и ще запазят яркостта си.

Най-лесният начин да се отървете от мравките в дома е като на местата, на които знаете че се събират, както и на праговете на вратите и прозорците наръсите малко количество черен пипер.

За да запазите градинските растения от листни въшки и други вредители, смесете малко количество брашно с черен пипер. Наръсете получената смес около растенията. Това ще ги предпази.

Черният пипер може да бъде чудесен ексфолиант за кожа. В купичка смесете малко количество счукан или смлян черен пипер. Към него може да добавите малко количество зехтин и мед. С получената смес масажирайте нежно кожата в рамките на 2-3 минути.

Тази грижа ще помогне за премахването на мъртвите клетки от кожата, токсините, ще насърчи кръвообращението и ще осигури повече кислород и хранителни вещества за кожата ви. Антибактериалните свойства на подправката ще намалят и появата на акне.

Свързани статии

Ако страдате от пърхот, черният пипер е един от най-добрите натурални лекове. Добавете чаена лъжичка счукан черен пипер в купа с извара и приложете сместа върху кожата на главата, оставяйки я да действа за около 30 минути. Отмийте само с вода. Ако искате да измиете косата си с шампоан, направете го на следващия ден.

За да облекчите упоритата кашлица, комбинирайте ¼ чаена лъжичка черен пипер, пресен джинджифил и по 1 супена лъжица мед и ябълков оцет. Разбъркайте добре сместа и приемайте от нея 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.

Коментирай
Свободно време