За дома

Мистичният дух на спалнята

Какво послание носят цветовете и какви да изберете за спалнята

01.07.2015г. / 15 08ч.
Михаела Лазарова
Снимки: Homemax

Снимки: Homemax

Всеки цвят си има своята символика. „Обличането“ на спалнята в определена тоналност говори за отношението на обитателите й към уединението и интимността.

Цветовете са един от най-важните щрихи в една стая и придават определена виталност на помещението. Ето какво послание носят те:

Червено и розово: използвайте червеното, за да направите една наистина смела и леко агресивна декорация. Може да изберете и по-мекото розово, за създаване на по-чувствено и нежно настроение.

Знаете ли колко много нюанса има рубиненото? Много – над 50, от керемидено до оранжево-червено. А знаете ли кой е цветът на 2015 година? Това е марсала, който също има голяма тоналност, но най-общо казано е смесица от землистокафяво и червено. Ето защо това не е само модерен цвят, а отразява влиянието на природата върху хората.

Оранж: Оранжевите тонове са идеални за създаване на топла и уютна спалня и помагат за възпламеняване на въображението.

Жълто: Изберете го, за да създадете ярка и оптимистична стая, която излъчва щастие.

Зелен: Основният цвят на майката природа. Той успокоява очите и може да се комбинира със син или жълт, за да се създаде една наистина спокойна атмосфера. Зеленото също има много нюанси, като може да се спрете на стени с различен нюанс на резеда. Тези които са обърнати към светлината, трябва да са по-наситени.

Син: Цветът който се свързва с чистота, свобода, небе и шир. В спалнята би създал усещане за пространственост.

Всички тези цветове и още много различни латекси може да намерите в HomeMax. Ако не усетите и не почувствате своя, може да избирате между различни видове и разцветки тапети. Техните орнаменти са както модерни, така и в ретро стил.

След като изберете цвета на своята спалня, ние от HomeMax, може да ви консултираме и за нейното обзавеждане, както и дребните детайли, които да завършат нейната уникалност, защото нали знаете: Един дом, много идеи!

Снимки: Homemax



Коментирай
Здраве и красота
Свободно време