За дома

Как да елиминирате мухите от дома?

Използвайте етерични масла

17.11.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-неприятните вредители, които се срещат през цялата година в дома са мухите. Въпреки че не хапят, те могат да увеличат риска от разпространението на някои заболявания, като холера, дизентерия, коремен тиф. Споделяме някои трикове, които ще ви помогнат да елиминирате досадните мухи.

Босилек

Всяка кухня се нуждае от пресни билки, а такива в саксия може да си купите от всеки супермаркет. Поставете в кухнята си босилек, мента или лавандула. Мухите не понасят тяхното ухание.

Етерични масла

Етеричните масла са доказали своята същественост, когато става въпрос за елиминиране на домашни мухи. Аромати като лавандула, евкалипт, мента и лимонова трева, не само притежават нежен аромат, но също работят ефективно в предпазването на дома от нашествието на мухи.

Вземете купичка и поставете в нея сухи цветя. Върху тях капнете малко от етерични масла. Това ще добави повече аромат в дома ви и ще елиминира мухите.

Свързани статии

Краставици

Поставянето на резени краставици на върха на боклука е ефективен начин, който не позволява на мухите да снасят яйца в контейнера, тъй като ароматът на зеленчука ги отблъсква. Също така през летните месеци може да поставяте резени краставица на перваза на прозореца, за да отблъснете мухите.

Канела

Използвайте канелата като ароматизатор за въздуха в дома. Поставете ароматна свещ, етерични масла или ароматна лампа. Мухите не харесват аромата на канела. Към него може да добавите и аромат на карамфил.

Коментирай