За дома

Невероятните употреби на пастата за зъби

За какво още можем да използваме паста за зъби?

28.12.2015г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пастата за зъби е нещо, което използваме всеки ден в зъбната си хигиена. Тя обаче може да е полезна по много начини в домакинството и ежедневието ни. Как?

За поливане на сребро и хромирани повърхности

Пастата за зъби е чудесен начин да изтриете окислените метални предмети. Просто я втрийте с мека кърпа в метала и ще видите шеметната разлика. За нула време сребърните ви предмети и бижута ще светнат, а натрупванията от сапун и котлен камък по хромираните повърхности в банята и кухнята ще заблестят.

За почистване на фаровете на колата

Фаровете на колата се зацапват и надраскват лесно. Изтъркването им с паста за зъби помага за по-искряща и наситена светлина.

Срещу петна по дрехите

Снимка: iStock

Пастата за зъби е много ефективна в почистването на петна по дрехите. Втрийте малко паста за зъби върху засегнатото място. Оставете да изсъхне. След това изплакнете и изперете наново с препарат или сапун за пране. Дрехата ви ще е като нова!

За премахване на мръсотията по подметките

На всеки се е случвало белите подметки на любимите му гуменки, маратонки или кецове да се зацапат. На помощ идва пастата за зъби. Тя е чудесен начин да накарате любимите ви обувки с бели подметки да светнат от чистота. Просто с помощта на стара четка за зъби и паста изтъркайте замърсените подметки.

Срещу ухапвания от насекоми

Досадните плюски, които се получават при ухапване от комар или бълха са крайно неприятни и сърбящи. Просто намажете всяка плюска с малко паста за зъби и оставете да престои за през нощта. На сутринта сърбежът ще е изчезнал, а подутината – спаднала.

При изгаряния

Пастата за зъби има свойството да облекчава леки изгаряния. Тя има изстудяващ ефект, който облекчава болката и паренето при изгаряне. Нанесете малко паста върху изгореното. Почти веднага ще усетите облекчение.

Коментирай