За дома

Как да имаме топъл дом през зимата и прохладен през лятото?

Доверете се на отоплителните системи на Hoval

25.01.2016г. / 18 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Hoval

Снимка: Hoval

Комфортът в домовете и опазването на околната среда вървят ръка за ръка. Отоплението, охлаждането и вентилацията трябва да са ефективни, икономични и улеснени, най-вече трябва да доставят желания комфорт, да пестят енергия и пари. Но как да сме сигурни, че сме избрали най-доброто отопление за дома?

Първото и най-важно нещо, с което всяко семейство се съобразява е пестенето на енергия и пари, но и това да запази околната среда. Как да пестим? Когато не сте у дома, не е необходимо да поддържате висока температура в помещенията – намалете отоплението преди да излезете.

Когато сте в дома си вечер или през уикендите, намалете отоплението за по-рядко използваните помещения. Зимата губим топлина при отваряне на прозорците, но и без пресен въздух с повече кислород също не може. За да спестите енергия, отваряйте прозорците за кратко време или ако имате възможност за реновация, интегрирайте комфортна вентилация с рекуперация в дома си. С нея ще имате постоянно проветрен дом, без да отваряте прозорци.

На второ място, но не по-малко важна е модерната отоплителна система. Всеки иска да я има в дома си, но знаем ли как да я изберем?

Модерната отоплителна система трябва да бъде интелигентна, ефективна и да включва използването на възобновяеми енергийни източници. Кои са критериите, по които можем да изберем интелигентната отоплителна система?

Тя трябва сама да оптимизира ефективността и да намалява разходите на енергия. Необходимо е да има дневен/седмичен график, да има възможност да се контролира онлайн, да следи сама прогнозата за времето поне с три дни напред.

Новото поколение котли и термопомпи, соларни системи и вентилация от Hoval, вече са от това ново поколение и заедно с интелигентната контролна система TopTronic®E правят постигането на комфорт в дома по-лесно от когато и да било.

Възможно ли е да спестим пари и да контролираме разходите за отопление?

Да, за тази цел трябва да контролираме отоплението в реално време, да следим ефективността и да получаваме анализи на разходите. Това вече е възможно чрез интелигентната контролна система TopTronic®E.

Живеем в динамичен свят, в който технологичните иновации са ежедневие. Това предимство имат и отоплителните системи от Hoval. Само с едно докосване се регулират и контролират всички ОВК системи у дома, независимо къде се намирате.

Например: Прибирате се по-рано днес, увеличете отоплението у дома през телефона си на път за вкъщи, за да се насладите на приятен комфорт. Бързо, лесно, удобно и само с докосване на дисплея на мобилния ви телефон.

Предимствата на тези отоплителни системи не се ограничават само с това. Техническите неизправности винаги се случват във време, в което не сме подготвени за тях или късно разбираме, че нещо не е наред.

С Hoval в дома ви, това няма как да се случи. При неизправност системата веднага изпраща онлайн доклад до клиента и до Hoval, че е необходим сервиз или профилактика.

Искате ли и вие комфортен топъл дом през зимата и прохладен през лятото, свеж и проветрен? Ние ще ви помогнем. Вземете вашата безплатна консултация тук.

Коментирай