За дома

Неподозирани употреби на стреч фолиото

За какво можем да го използваме в дома?

02.04.2016г. / 10 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всеки дом има найлоново стреч фолио, което се използва за свежо съхранение на продукти. То обаче има много повече приложения, отколкото предполагате. Ето какви са те:

За предотвратяване на изсъхването на мечето за боядисване

Вероятно на всички правещи сами ремонт вкъщи им се е случвало да боядисват стените и да се наложи да продължат на следващия ден. Мечето за боядисване се изпира и се оставя да изсъхне, но след това то става твърдо и грубо. Трябва да се намокри, за да стане годно за употреба.

Вместо да си създавате главоболия, по-добре го опаковайте със стреч фолио. То ще запази мечето влажно и годно за ползване на следващия ден.

Срещу течение от прозорците

Често дограмата в дома не е добре защитена от течение. Затова започвате да се чудите с какво да я уплътните. Не се чудете, а използвайте стреч фолио. Запълнете с него местата, от които духа. То е гъвкаво и лесно залепва, така че няма да ви е трудно.

Вместо коркова тапа за вино

Не всички видове тапи за вино могат да се втъкнат обратно в бутилката, ако тя не е изпита докрай. Затова не се мъчете, а направо облепете гърлото на бутилката със стреч фолио. То ще запази течността в нея колкото е необходимо.

За отстраняване на лепило

Остатъци от лепило и залепени стикери са трудни за премахване. Затова намокрете обилно участъка, ако трябва сложете върху него тампон, напоен с вода или разтворител и след това облепете всичко със стреч фолио. То ще помогне за по-продължителното навлажняване на остатъците от лепило и съответно по-лесното им премахване.

За съхранение на напитки по време на път

Сипали сте си кафе за из път, но нямате подходящ капак, с който да го предпазите от разливане? Решете си проблема със стреч фолио!

Запазете рафтовете на хладилника чисти

Облепете плътно всички рафтове на хладилника със стреч фолио. Така ще ги предпазите от изцапване с хранителни остатъци. Ще ви е по-лесно просто да смените фолиото, отколкото да бършете при всяко цапане.

Снимка: istock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Става и да си облепиш чинията докато ядеш, за да може после да не я миеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар