За дома

Алтернативни употреби на бебешките мокри кърпички

За какво още могат да се използват?

14.04.2016г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мокрите кърпички за бебета са предназначени за почистване на нежната кожа на мъничетата в екстремни условия, когато майките нямат достъп до вода, сапун или дезинфектант. Те са грижовни към бебешката кожа, не предизвикват дразнения и са първа помощ в много ситуации.

Бебешките мокри кърпички обаче могат да се използват за много други неща в ежедневието. Ето и най-невероятните алтернативни употреби на мокрите кърпички за бебета!

За почистване и лъскане на обувки

В бебешките кърпички няма вредни химикали, които биха наранили кожата или текстила на вашите обувки. Затова можете да ги използвате съвсем спокойно за лъскане и премахване на мръсотиите по обувките.

За бърсане на прах

Искате да си спестите прането на парцалите за бърсане на прах? Тогава използвайте бебешки кърпички! Те са чудесна алтернатива на парцалите. Вършат не по-малко ефективна работа като едновременно с това ви спестяват времето и усилията в изпирането на парцалите за многократна употреба.

Лесно премахват петна от килима и настилката

Децата ви са разсипали нещо по килима или пода? Използвайте мокри кърпички за бебета. Те няма да оставят петна по килима, няма да наранят паркета или ламината, а ще свършат чудесна работа!

Снимка: istock

Почистете клавиатурата

По клавиатурата, мишката и работния плот се задържат милиони бактерии. Не всеки път можете да почиствате всичко това със спирт. Затова пък можете да го направите с мокри кърпички. Пазете един пакет с бебешки кърпички на бюрото си за бързо и лесно почистване от микробите!

За сваляне на грим

Бебешките мокри кърпички са толкова нежни и щадящи към кожата, че дори можете да сваляте грима си с тях. Те не дразнят кожата и не причиняват зачервяване на очите.

Успокойте кожата си

В бебешките кърпички се съдържат вещества, които успокояват раздразнената бебешка кожа. Именно затова мокрите кърпички за бебета са подходящи за успокояване на раздразнена от слънцето, вятъра и атмосферните условия кожа. Просто леко разтрийте засегнатото място с мокра кърпичка. След това нанесете необходимото лекарствено средство за съответния проблем.

Освежете шкафовете

В шкафовете често влиза повече прах, отколкото предполагаме. Вместо да вадите всичко и да почиствате из основи с препарати и вода, използвайте мокри кърпички. С тях ще ви е много по-лесно да избършете качествено без да си създавате много главоболия.

За премахване на петна от дезодорант по дрехите

Бебешките кърпички успешно премахват засъхналите петна от дезодорант по дрехите. Трябва да разтриете засегнатото място преди пране с кърпичката и след това да пуснете в пералната. Можете да изперете и на ръка като предварително накиснете дрехата според указанията на етикета.

За почистване на прозорците на колата

Докато шофирате по стъклата на автомобила се събират всякакви мръсотии и мъртви мушици. Лесно можете да ги почистите, ако разполагате с бебешки мокри кърпички. Те премахват замърсяванията без да замазват стъклата.

Коментирай