За дома

За какво още можем да използваме лака за нокти?

Хитрости и решения за дома и градината

29.06.2016г. / 17 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лакът за нокти може да се използва за много неща, различни от предназначението му. В дома и градината лакът за нокти може да ви помогне да се справите с много непредвидени ситуации, да закърпите положението или да прикриете нещо с минимални усилия.

За корекция в дърво

Дървените повърхности лесно се нараняват. За да прикриете драскотина в дървото, намажете я с близък до цвета ѝ лак за нокти.

Стърчащите трески от дървените мебели и принадлежности също могат да се пригладят успешно с лак за нокти. Може да използвате безцветен лак.

За етикетите в градината

Ако обичате да си правите етикети на насажденията в градината си, вероятно този трик ще ви е от полза. След като сте надписали етикетите и сте изчакали мастилото да изсъхне, намажете ги добре с безцветен лак за нокти. Той ще съхрани надписите дори при обилни валежи.

Предотвратяване на ръжда

Ръждата на дъното на металните ви съдове за съхранение е неизбежна. Не и ако намажете добре дъното им с лак за нокти. Така ще изолирате металната повърхност от вредни влияния като по този начин ръжда няма да се образува.

За бързо спиране на бримките

Снимка: iStock

Бримките по чорапогащниците са най-досадното нещо. Когато тръгне бримка нищо не може да я спре. Ако имате безцветен лак обаче това ще ви спаси. Намажете малко върху бримката и тя ще спре да се разпространява.

За предпазване на бижутата ви

Ако имате бижута, които не са направени от благородни метали, вероятно знаете, че те ще се развалят с времето. За да предотвратите това, намажете ги с безцветен лак. Той ще удължи живота им и ще ги предпази от вредни влияния.

Безцветният лак за нокти може да се използва и при бижута, които с времето се окисляват и потъмняват като среброто, например.

Срещу разнищване на връзки за обувки

Връзките за обувки, връзките на анцузите и връхните дрехи понякога се разплитат много неприятно в краищата. Това може да се спре като в самото начало ги намажете с безцветен лак за нокти. Той ще попречи на разплитането на нишките.

За запечатване на пликове за писма

Не сте сигурни в лепилото на плика за писмо? Намажете с малко безцветен лак и ценното ви писмо или документ ще бъде защитен по време на пътуването на пратката.

За затягане на хлабави винтове

Ако имате хлабаво винтче някъде в дома си, което ви дразни много, намажете го с лак за нокти и тогава го завинтете. Лакът ще спомогне за по-доброто завинтване и фиксиране.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време