За дома

За какво още да използваме коша за пране?

Практични алтернативни употреби

17.07.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кошът за пране е практичен начин за събиране на мръсни дрехи и бельо. Вместо да тъпчете пералнята с мръсното пране, което да я вмирише, естествено че е по-добре да събирате нещата в отделен кош.

Ако не сте се замисляли досега, кошът за пране може да ви служи по още много и практични начини в домакинството, а и извън него. Ето няколко прекрасни идеи за какво още можете да използвате кош за пране!

За по-лесно къпане

Бебешката баня може да се превърне в истинска суматоха, ако не подредите всичко предварително. Затова използвайте коша за пране, в който да сложите всички играчки и надуваеми принадлежности за занимавка на бебето.

За подреждане на антрето

Ако ви е омръзнало да прескачате разхвърляни обувки и ако децата ви все още не могат да се научат да спазват правилото за прибиране на обувките в шкафа, поставете кош за пране в коридора.

В него ще могат да слагат мръсните и кални обувки, които след това ще бъдат измити преди прибиране в шкафа или преди повторно обуване.

За премахване на хаоса на плажа и около басейна

Ако имате басейн на вилата си или сте помъкнали куп играчки за децата на плажа по време на почивката си, един кош за пране с малки или средни размери би ви свършил идеална работа.

В него бихте могли да слагате всички плажни принадлежности, дори вашите лосиони и кърпи. Играчките на децата, очилата, плувните шапки, поясите – всичко, за което се сетите може да бъде пренесено до плажа в кош за пране.

За охлаждане на напитки

Искате да си направите плажно парти, но нямате подходящ съд, в който да поберете всички бутилки бира за гостите си?

Използвайте коша за пране. В него поставете бутилките, а на дъното на коша и около бутилките разпръснете кубчета лед. Така хем топящият се лед ще изтече на тревата през дупките на коша, хем бутилките ви ще са изстудени и няма да са подгизнали.

За транспортиране на домашни любимци

Ако нямате специална кутия или кафез за транспортиране на домашни любимци, не се притеснявайте. Кошът за дрехи върши чудесна работа.

За запазване на растенията

Ако балконските или градинските ви растения имат нужда от предпазване от разразила се буря, използвайте кош за пране.

Похлупете саксиите с коша и натиснете отгоре с някаква тежест. Така кошът няма да падне и да пречупи растенията, а те няма да бъдат наранени от вятъра, дъжда или градушката.

За подреждане на стаята

Разхвърляната стая има нужда от едно щателно подреждане. Кошът за пране би ви помогнал много в това начинание. В него можете да сложите всички предмети и дрехи, които са за миене или пране. Можете също да сложите всичко, което сметнете, че трябва да бъде изхвърлено.

Снимки: iStock

Коментирай