За дома

Как да изберем правилния матрак

Няколко ценни съвета, с които ще откриете най-подходящия матрак за вас

05.12.2016г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изборът на точния матрак е от голямо значение за добрия сън. Всеки човек има различни предпочитания и нужди, за да отпочива качествено. За да изберете най-правилния за вас матрак, трябва да имате предвид някои неща.

Най-общо матраците се делят на такива, направени от пяна и такива с пружини. Как да прецените кой ви трябва?

Ако ви е твърде горещо през нощта – изберете матрак с пружини

Матраците с пружини не задържат толкова топлина като тези от пяна. Ако ви става горещо през нощта и не искате тялото ви да се прегрява, изберете матрак с пружини. Това ще ви предпази от често будене през нощта, облени в пот, особено през лятото.

Ако имате нужда от подкрепа за гърба – изберете пяна

Матраците от пяна имат свойството да обгръщат гръбнака и тялото, така че да приемат неговата форма. Това допринася за по-добрата подкрепа на гърба и намалява болките в ставите, гръбнака, мускулите.

Страдащите от гръбначни и ставни проблеми са склонни да спят в една поза дълго време през нощта. Ето защо пяната е най-добрият избор.

Свързани статии

Водите активен сексуален живот – изберете матрак с пружини

Пружините изземват част от упражнената енергия при бурен сексуален живот. Ако искате повече подкрепа по време на интимните си моменти с партньора, изберете матрак с пружини. Той дава повече свобода при движение за разлика от пяната, която ще затруднява движенията ви. Изследванията показват, че здравословният сексуален живот предпазва от стрес и редица болести. Ето защо трябва да го подпомогнете с подходящ матрак.

Ако все още не сте решили – изберете пяна

Матраците от пяна се харесват на повечето хора, които не са наясно какъв точно тип матрак да изберат. Те са удобни и правят съня спокоен и пълноценен. Пък и хубавото е, че повечето магазини предлагат срок за тестване, така че тествайте!

Снимки: iStock

Коментирай