За дома

Златна декорация за старите мебели

Супер идея, с която да освежите дома си

06.12.2016г. / 06 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Често обичаме да правим промени в декорацията на дома. Искаме да постигнем повече свежест и уют, но същевременно да не ни струва скъпо.

Днес споделяме една креативна идея за това как може да освежите старите дървени мебели, без да влагате много ресурс.

Това, което ще ви бъде необходимо е спрей, който е подходящ за боядисване на дърво. Такъв може да закупите от големите вериги магазини за декорация на дома и книжарниците.

Преди да започнете да работите със спрея, почистете мебелите от прах.

Ако някъде е необходимо предварително може леко да изшлайфате с подходяща шкурка повърхността.

Също така препоръчваме, когато боядисвате с такъв спрей, да го правите на открито или в помещения с много добра проветривост, тъй като има остра и неприятна миризма.

Постелете с вестници или найлон около мебелите. Около минута разклащайте добре флакона със спрея. След това започнете да нанасяте от боята, пръскайки от около 20-30 см.

Докато декорирате сами ще видите на кои места е необходимо да повторите със спрея. Има бързо съхнещи и по-бавно съхнещи спрейове, както и такива, които се отмиват с вода.

Свързани статии

Затова е важно предварително да се посъветвате с продавач-консултанта за какво ви трябва продуктът.

Оставете мебелите да изсъхнат за около час, след което може да поставите върху тях ваза с цветя, снимки на любимите хора и т. н. За тази идея ние ползвахме златен матиращ спрей. Но вие може да изберете цвета според предпочитанията ви.

Снимки: личен архив

Коментирай