Семейство

Как да прочистите дома си от негативна енергия?

Направете го с помощта на кристали и свежи растения

23.12.2019г. / 14 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има моменти, в които се чувства меланхоличен, без енергия и то не по време на работа, а когато се приберем у дома. Понякога тези наши усещания се дължат на негативната енергия, която е натрупана в дома ни.

Има много различни начини да прочистим тази негативна енергия. Като за начало е добре да се премахнат всички счупени и ненужни вещи от дома. В следващите редове ще видите още няколко съвета за насърчаване на позитивното край вас.

Черен турмалин

Този кристал е евтин, но действа като „гъба“ за негативната енергия. Може да го поставите във всяко помещение в дома си, в близост до външната врата. За черния турмалин се смята, че поглъща и електромагнитната енергия, така че може да го поставите и в близост до рутер, компютър и всякаква друга техника. Един път седмично почиствайте кристала с вода. Розовият кварц също ще подобри вибрацията в дома ви.

Свежи  растения

Стайните растения са добро средство да запазите положителната енергия в дома си. Всяко растение може да ви бъде от полза. Въпреки това, специфични растения, които допълнително могат да прочистят дома ви са лавандула, евкалипт, градински чай. Отглеждайте ги в саксия или поставете от тях във ваза във всяка стая в дома ви.

Снимка: istock

Освежете дома си с етерично масло от портокал

Ароматът на портокал напомня за слънчеви лъчи, за лятото. С него не само ще почистите дома си от негативната енергия, но също така ще подобрите и настроението си. Купете си ароматна лампа и добавяйте към нея от маслото. По желание може да ползвате масло от лавандула, лимон, роза, градински чай, както и да комбинирате няколко аромата.

Запалете тамян

Тази ароматна смола се използва в духовната и медитативната практика, така че с нейния аромат може да прочистите дома си от негативната енергия и да насърчите положителните вибрации. Ароматът на тамян създава спокойна и приятна атмосфера.

Свързани статии

Проветрете целия дом

Ако след като сте изпратили ваш гост и смятате, че той или тя носи негативна енергия, проветрете добре дома си. Отворете всички прозорци, за да създадете течение, дори ако навън времето е студено. Нека да влезе свеж въздух във всеки ъгъл на вашия дом. Също така изтупайте леко възглавниците, одеялата.

Кога се препоръчва да прочистим дома си?

  • След спор или скандал в дома.
  • Когато се местим в ново жилище.
  • Когато съквартирант си отиде от квартирата.
  • След развод или разпадане на връзката.
  • След заболяване или смърт.
  • Когато купуваме антика или нещо, което е втора ръка.
  • Всеки път, когато ни предстои нещо важно, ново начало и се нуждаем от положителна енергия.
  • Когато в дома ни е имало недобронамерен човек.
Коментирай