За дома

Погрешни правила за обзавеждане, които да не следвате

Как да подредим най-добре?

19.02.2017г. / 17 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой казва, че домът трябва да е обзаведен и подреден по правила? Всичко е въпрос на вкус и понякога тези правила и стереотипи пречат повече, отколкото помагат в украсата на жилището.

Ето от кои правила за декориране на дома не трябва да се ръководите!

Правило: всичко трябва да си пасва цветово

Прекалено еднообразно е, ако подредите цялата декорация в жилището, така че да е в една гама. Има множество цветови варианти, с които да раздвижите украсата в дома. Въпрос на вкус е, разбира се, но са възможни много комбинации, които да ви помогнат жилището да изглежда по-приветливо, светло, просторно и с настроение.

Правило: купувайте обзавеждане на пасващи си мебели

Кухненското обзавеждане обикновено върви в комплекти. Но това не ви прави длъжни да пренасяте идеята от магазина директно в дома си. Дайте воля на въображението си и съставете ансамбъл от мебели по ваш избор. Забавно е, когато правите всичко в дома си по свой собствен вкус.

Правило: никога не боядисвайте малка стая в тъмен цвят

Много хора се ръководят от това правило, защото смятат, че тъмните цветове ще стеснят оптично още повече помещението. Това не е съвсем вярно, стига да поставите достатъчно светли акценти в него. Има и други начини за оптично разширяване на пространството.

Свързани статии

Правило: подреждайте мебелите до стените

Подреждането на мебелите плътно до стените се прави с цел да се освободи пространство. Да, обаче този остарял модел е скучен и тривиален. Пък и не е задължително така да спестите пространство. Можете да го направите и като позиционирате мебелите в средата или ги раздвижите в различни ансамбли.

Правило: таванът трябва да е бял

По старомодните правила е така, но вече не е нужно да се ръководите от това правило. Можете да боядисате тавана в екрю, бежово и дори в други по-свежи цветове.

Правило: бъркотията е вредна

Това твърдение може да бъде оспорено. Много личности с изключителни дарби са всъщност много разхвърляни. Пък и стига това да си е вашият хаос, няма никакъв проблем, освен ако не се чувствате зле. Ако си ви е добре, няма от какво да се притеснявате. Разхвърляните личности са много интелигентни.

Снимки: iStock

Коментирай