За дома

В тайната къща на магната Хауърд Хюз

Да надникнем в убежището на милионера особняк

09.03.2017г. / 12 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sotheby`s international realty

Снимка: Sotheby`s international realty

Тайнствената къща в пустинята, която е била скривалището на милионера Хауърд Хюз, е обявена за продан за пръв път от 50 години насам.

Хюз, който е може би най-известният летец, филмов продуцент, изобретател, филантроп и плейбой на миналия век, става изключително популярен с конструирането на самолета „Елегантната гъска“, както и със своето ексцентрично поведение в залеза на живота си.

За пръв път от повече от 50 години се продава неговата къща в Палм Спрингс, която Хюз е ползвал като скривалище от външния свят.

Къщата е построена през 1957 година. Само година по-късно милиардерът се затваря в кинозала за цели 4 месеца. Този инцидент от живота му дава началото на двайсетгодишен период на отшелничество и отхвърляне на външния свят. В този период бившият летец се отдава на множество мании, една от които е страхът от микроби.

Във филма „Авиаторът“, Хюз е изигран от Леонардо ди Каприо, а лентата показва детайлно живота на ексцентричния продуцент.

 

Хауърд притежава къщата до 1976-а година, като през това време я е давал под наем на множество знаменитости, сред които продуцентът на „Кръстникът“ Робърт Евънс, както и певецът Смоуки Робинсън. След смъртта му тази къща е една от първите продадени от всичките му имоти. Семейството, което я купува, продължава да я дава под наем дълги години.

Ето какво казва за къщата агентът на недвижими имоти Леонардо Монтенегро: „Това е една много секси къща, направена много красиво. Страната ѝ, която открива гледка към долината, е цялата от стъкло, и въпреки че е на 3 минути от центъра, изглежда много отдалечена и уединена.“

Къщата има три спални, две холни пространства, голям басейн и по-малък уединен спа басейн.

Обявената ѝ цена е 1,72 милиона долара, което е доста прилична сума, имайки предвид историята на имота.

В галерията ни може да разгледате снимки на красивото и прочуто имение.

Коментирай