Боядисването на яйца за Великден с натурални средства е страхотно! То прави яйцата ви по-малко вредни, но не и по-малко ефектни!

Боядисайте великденските си яйца с помощта на люспи от лук. Украсете ги и с листенца от здравец, за да запазите напълно традицията. Ето как:

1. Съберете 15-20 листенца от здравец, а може и други видове листенца в зависимост от това какви растения имате. Трябват ви също така люспите (добре разделени една от друга) от около 10 глави обикновен кромид лук.

2. Сварете яйцата. Наложете върху тях листенцата от здравец. Опаковайте ги в стари найлонови чорапи и завържете стегнато с гумен ластик.

Още по темата

3. В голяма тенджера смесете 1 чаша бял оцет и люспите от луковите глави, както и достатъчно вода, за да покрие всичко. В нея поставете опакованите яйца. Сложете тенджерата на котлона и оставете да заври на слаб огън. Нека ври около 45 минути.

4. Внимателно свалете от огъня яйцата и ги оставете да се охладят напълно на стайна температура.

5. Извадете ги от тенджерата, разопаковайте найлоновите чорапи и внимателно отстранете листенцата.

Снимка: Pinterest/scissorsandspoons