За дома

Детска стая „Замръзналото кралство“ – мечтата на всяка малка принцеса

Идеи за обзавеждане на детска стая

27.06.2017г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Meblik

Снимка: Meblik

Според последните тенденции, интериорът на детските и младежките стаи е подчинен на конкретна тема – любим приказен или филмов герой или на по-обща тема като спорт, професия, джунгла, космос, море, фентъзи и други.

Добре е обзавеждането да се съобрази с възрастта, освен с интересите на детето. Специалистите препоръчват мебелите да бъдат съобразени с годините на детето не само поради декорацията им, но и по отношение на функционалността и безопасността им.

Мебелите за най-малките трябва да са със заоблени ръбове, със специално прикрепяне за стената, за да не паднат случайно при катерене и термо фолио за по-лесно почистване на плотовете. Експертите могат да препоръчат най-доброто за Вашето дете или разгледайте тук.

Цветовата гама на детската стая се определя от темата, като за предпочитане е да доминират по-спокойните цветове, а по-ярките да са само акцент в стаята. След като темата е избрана, трябва да се обмисли къде да присъстват тематичните елементи.

Стените дават възможност детската стая да се превърне в приказен декор, както и темата може да присъства в избора на осветителните тела, килима, завесите, спалното бельо.

Целта е да се получи вълнуващ, но балансиран вид на детската стая. Мебелите също могат да бъдат специфични и да се вписват в темата на обзавеждането.

Леглото може да се превърне в кола, кораб, замък или в каквото е интересно на детето. Тематичните серии на мебели за деца Meblik предлагат нова серия, която е в унисон с желанията на всички малки принцеси – Frozen/ „Замръзналото кралство“ по лиценз на Disney.

Кралство Арендел, Елза и Олаф вече може да се пренесат и в стаята на вашето дете като „оживеят“ от мебелите в стаята. Топлината и положителните емоции на серията ще направят интериора на детската стая приказно уютен, въпреки снежните дизайни.

За засилване на приказното усещане мебелите могат да бъдат отлично комбинирани със светли пастелни стени и аксесоари с блестящи кристали като полилей или декоративни възглавнички.

Най-важното, което не бива да забравяме е че стаята е мястото, където детето трябва да се чувства щастливо, мечтаещо и безопасно.

Вижте още приказни предложения за детски и младежки стаи на www.meblik.bg

Коментирай