За дома

5 грешки в обзавеждането, които хората със стил не допускат

Да се поучим от тях

20.02.2019г. / 17 47ч.
Илияна Николова
Снимка: maxpixel

Снимка: maxpixel

Казват, че стилът не може да се научи. Той не се копира, не се насажда изкуствено – човек просто се ражда с усет за красивото.

Стилът и вкусът важат не само за облеклото, но и за обзавеждането. Някои хора правят редица грешки в подредбата и декорацията на дома, които издават липсата на вкус.

Кои са най-често срещаните грешки в обзавеждането, които хората със стил не допускат?

Те не се страхуват от контраста

Хората без никакъв усет към стил и съчетания разчитат на предварително определени строги рамки. Само така ще са сигурни, че са на прав път, понеже сами не могат да преценят.

Най-често тези хора носят черни дрехи, защото знаят, че черното е винаги актуално и не може да се сгреши при съчетанието му с... черно. Същото важи за бялото, бежовото, пясъчните нюанси, кафявото. Хората без собствен вкус носят предимно именно тези цветове и се страхуват да експериментират.

Спалня според зодията

Именно заради това и домовете им са обзаведени според определени скучни рамки.

Хората с вкус и стил от друга страна обаче не се страхуват от контраста. Знаят как да си играят с цветовете и провокативните нюанси и това е страхотно. В техния дом винаги има какво да ви изненада. А и енергията тече по-леко в обзаведени по този начин жилища.

10 начина да направите дома си по-голям

Те не се съсредоточават върху телевизора като най-важна вещ

Ще познаете жилището на хората с вкус по това, че телевизорът не заема централно място. Той е просто вещ, необходимост, която дори не е задължителна.

Те не копират от Pinterest

Социалната мрежа за снимки и интереси Pinterest е често използвана за генериране на идеи от безидейни хора. Те копират тотално всичко, което виждат там и го прилагат в дома си. Когато обаче не ти идва отвътре си личи. Хората със стил имат въображение, според което обзавеждат дома си. А след като го снимат и качат в социалните мрежи се намират последователи, които да изкопират идеята. Бъдете от първите!

Те не залагат само на черно и бяло

Мит е, че бялото ще направи дома по-просторен и светъл. Ако заложите предимно на белия цвят за жилището си, рискувате да тласнете себе си и семейството към изпадане в депресия. Белият цвят влошава настроението и може да ви потисне, създавайки асоциации с болнично заведение, смятат психолози.

Оградата на двора като артистична украса (галерия)

Преобладаващото черно също не е вариант, колкото и стилно да ви се струва, не е добра опция.

Те разбират пропорциите прекрасно

Една от най-големите грешки в обзавеждането е свързана именно с пропорциите. Взимат се прекалено големи или твърде малки мебели, несъобразени с пространството. Килимите, тапетите, малките декоративни мебели – всичко има значение за общото настроение на дома. И ако пропорциите не са взети предвид, вибрациите в дома се нарушават.

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Ралица ( преди 5 години )
Много добре написана статия!Много полезни съвети и насоки!И да-аз също съм на мнение,че белият цвят може да те доведе до лудост.Колкото и лесно да се съчетава с всякакъв вид обзавеждане,на мен ми изглежда така,сякаш липсва живот в него.Важна е правилната комбинация от цветове,тяхното разположение в пространството,светлината в едно помещение и най-вече настроението което ще усетиш, когато отвориш вратата на своя дом.А що се отнася до черното-един диван в този цвят декориран с подходящите възглавници,би говорил не за мрачност,а за стил и лукс.Но,това могат да си позволят само смелите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
vsi4ko se u4i , nikoi ne e do6ul na tozi sviat podgotven za vsiaka tema v jivota si
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 4 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
Грешка!Пълните хора носят черно или тъмни цветове,защото така изглеждат по-слаби,отколкото са в действителност или прикриват дефекти.А черни мебели и изобщо черното не е подходящо изобщо за дома,придава мрачност,безвкусица,свива пространството и много бързо се вижда набирането на прах.Според мен,стените трябва да са бели,като се акцентира върху стенни декори,тапет или картини,а на стената над спалнята може да се постави красив тапет съчетан с бели воали или пердета в любим цвят.Цветовете изобщо не са ми проблем,значи не съм от скучните,хе,хе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време