За дома

Когато изкуството срещне технологиите

Miele България отпразнува две години от откриването на Центъра си за практически умения (Miele Experience Center) с изложба на световноизвестните български художници Лариса Илиева и Николай Панайотов

19.10.2017г. / 15 04ч.
Аз жената
Снимка: Miele

Снимка: Miele

На 12 октомври Miele Experience Center навърши 2 години. Производителят на премиум уреди за дома и професионална техника събра видни гости, журналисти и приятели в Центъра за практически умения на компанията. Именно това е мястото, където вече две години потребителите имат възможност да се докоснат отблизо до най-елегантните и иновативни електроуреди, които Miele предлага на българския пазар. В центъра са изложени най-новите колекции на немския производител в работен режим, с цел потребителите да могат да изпитат удоволствието от работата с тях в реални условия.

Екипът на Miele посрещна гостите си под мотото на изкуството. За целта компанията предостави своя център за поставяне на изложба на картини и скулптури на Лариса Илиева и Николай Панайотов, на която гостите могат да се насладят по време на тържеството. Модерните творби допълват изчистения и елегантен дизайн на уредите, които Miele предлага на своите клиенти години наред. „Там, където кухнята и всекидневната се преливат в едно, е необходимо дизайнът да е максимално изчистен“, убедени са от компанията. Точно поради тази причина марката създава и изцяло новата си линия електроуреди ArtLine, които се управляват само с едно докосване. Това е също така доказателство за иновативния подход на Miele и мотото, към което компанията винаги се придържа от самото си създаване през 1899 г. – „Immer Besser“ (Винаги по-добри). „Нашият успех е изграден върху безкомпромисно качество, водещ в отрасъла дизайн и ангажимент да останем верни на себе си“, споделят за успеха си на световно ниво от Miele.

За артпосланието на вечерта важна роля имаха съвременните художници Николай Панайотов и Лариса Илиева, чиито творби впечатляват родна и чуждестранна публика. Панайотов е човек на изкуството, пробил в Париж като художник, а след 18 прекарани години там, се завръща в България. През 2005 г. той купува и ремонтира сградата на изоставеното училище в Севлиевското село Стоките, за да създаде „Бялото училище“ – алтернативно „място за изкуство“, разположено в подножието на Стара планина. Художникът е завършил „Стенопис“ в Художествената академия, където преподава седем години преди да замине. Неговата съпруга, Лариса Илиева, завършва живопис във факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. Кирил и Методий“ през 1996 г. Усвоява и развива техниката на сухия пастел, с която печели световна известност. Също като Панайотов, пътува между Франция и България, търсейки творческа муза. Следвайки интересния артподход, в навечерието на празника Лариса Илиева и Николай Панайотов рисуваха на живо, а тяхно платно бяха хладилници от най-новата серия на Miele – „Black board“ (черна дъска). Под акомпанимента на невероятния Ангел Заберски, празникът на изкуството намери своята нова галерия за вдъхновение.

Екипът на Miele България е изключително щастлив да бъде домакин на творбите на тези двама съвременни художници точно в навечерието на втората годишнина от създаването на Центъра за практически умения на компанията. Защото „Immer Besser“ се крие именно в иновативното, елегантното и в изкуството да се отличаваш и да бъдеш различен.

Коментирай
Свободно време