За дома

3 причини да смените матрака си още сега

Новият матрак винаги е добро решение

07.11.2017г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои неща в дома задължително трябва да се сменят през известен период от време. Матракът е едно от тях. 

Върху матрака прекарвате цялата нощ и затова е важно той да е удобен. За да сте здрави ви е необходим здрав сън. Можете да го получите, ако матракът, на който спите, е идеален за вас. 

3 изненадващи причини за болки в гърба

Ако старият ви матрак си е изпял песента е време да го смените. Вижте защо трябва да го направите още сега. 

1. Твърде стар е.

Счита се, че повечето матраци имат годност около 10 години. Въпреки че знаем това, рядко спазваме това правило. Някои хора пазят матраци на повече от 20 години, които вече са с изменена структура, пропаднали, увиснали от едната страна, пълни с акари. По всички параграфи това е вредно за здравето ви. 

Болки в гърба, подсказващи за опасни заболявания

Акарите обожават матраците. Те са тяхното място за живеене. Те обаче причиняват редица здравословни проблеми, най-вече алергии и кожни обриви. За да си спестите респираторни проблеми и други неприятности, сменете матрака. 

2. Ако ви причинява болка.

В старите матраци се появяват издутини, вдлъбнатини и неравности, които пречат на гръбнака да се опъне и отпусне добре. Затова се събуждате уморени и с болки в гърба, ставите, крайниците, врата. 

3. Старият матрак има пружини.

Според някои изследвания, матраците с пружини са вредни за сърдечносъдовата система, могат да причинят дори рак. Това е така заради металните намотки в тях. Те създават електромагнитно поле около себе си, в което вашето тяло участва. Протичането на електромагнитни вълни през тялото вреди на процесите в него и е в основата на редица опасни заболявания. 

Изберете си нов матрак, направен от модерни и изпитани тъкани, който няма да създава подобни рискове за здравето ви. 

Коментирай