Здраве и красота

Трикове за гъста и дълга коса

11.04.2011г. / 11 35ч.
Аз жената
Трикове за гъста и дълга коса

Добре поддържаната коса впечатлява мъже и жени. Случва се обаче косата да достигне средна дължина и все да ви се струва, че не иска да расте повече. Ако се чудите как да #направите косата гъста и тежка, както казват „като жива“, изпробвайте следните идеи:

1. Започнете като обогатите менюто си с храни, богати на витамини и минерали. Едва ли ще постигнете здрава и красива коса само като си купувате шампоан и балсам, пък били те и най-скъпите на пазара. Най-добре е диетата ви да е балансирана и в нея да участват храни, съдържащи антиоксиданти. Това ще предотврати липсата на полезни вещества в организма, която води до забавяне на растежа на косата и изтъняване на косъма и дори косопад. Здравословното хранене ще е от полза за цялото тяло и за добър тонус, а резултатът ще е лъскава и гъста коса.

2. Използвайте предимно домашни маски при тънка и увредена коса. Така по естествен път ще заздравите косъма от корена до върха и ще му позволите да порасне на дължина.

3. Ако боядисвате косата си, предпочитайте бои, които са на естествена основа. Ще предотвратите чупене и увреждане на косъма и ще повишите качеството и дължината на кичурите.

4. Опитайте се да намалите стреса, доколкото е възможно. Релаксацията и отсъствието на напрежение ще позволи на системите във вашето тяло да функционират по най-добрия начин, което пък ще подсили косата и тя ще расте нормално.

5. Предпазвайте косата си от слънцето. Това е нещо, което доста жени пренебрегват, дори и тези, които ревностно се мажат със слънцезащитен крем. Ако се погрижите по същия начин и за косата си, ще избегнете късане на косъма още от корена и увреждане на скалпа. Определено ще забележите разликата в здравината и дължината на косата си.

6. Бъдете нежна при грижите за косата. Не разресвайте със сила косата си, не я опъвайте, избягвайте стегнати прически и агресивни продукти за коса. Ако сте нежна с косата си, ще успеете да „култивирате“ новата и да предотвратите щетите по сегашната ви коса.

7. Погрижете се за добро кръвоснабдяване на скалпа. Това е лесно – масажирайте главата си с пръсти или пък със специален масажор за скалп. Масажорите са на достъпна цена, а и ще ви помогнат да се отпуснете, докато увеличите циркулацията на кръв по кожата на главата. Недостатъкът е, че малко гъделичкат. Доброто кръвоснабдяване на скалпа има същия ефект както когато торите градината – косата ви бързо ще порасне здрава и силна.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
lidiy ( преди 11 години )