Здраве и красота

5 техники да не си изпуснете нервите

18.09.2011г. / 23 14ч.
Аз жената
5 техники да не си изпуснете нервите

Кръвта ви кипва и усещате, че ей сега ще се развикате – знаете, че не трябва да го правите, но е толкова трудно да запазите спокойствие. Как да избегнете избухването:

1. Кажете си „Разстроена съм и това ще замъгли преценката ми“.

2. Дишайте дълбоко. Концентрирайте се върху това как въздухът влиза и излиза от белите ви дробове, докато мислите за момент от живота ви, в който сте били истински благодарни за нещо хубаво. След 5 вдишвания и издишвания нивото на серотонин (той е виновникът да се палите бързо) ще спадне и ще постигнете емоционален баланс.

3. Ако гневът ви се корени в ниска самооценка си кажете „Аз съм върхът!“. Припомнете си свое постижение или пък мислете за домашния си любимец.

4. Помислете си за нещо смешно. Ако някой ви ядоса, опитайте се да си го представите без дрехи или пък с размазана торта по лицето. А може и просто нещо друго, което ви е разсмяло – момент от филм или събиране с приятели.

5. Високото ниво на възбуда пречи на трезвата преценка. Опитвайте да изчистите ума си от ненужното като си задавате въпроси и отговори, а не просто да се гневите все повече и повече. Кажете си „Ето, стигнах до тук. А сега как да се измъкна?“

Прочетете още:

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Донка ( преди 11 години )
Точно серотонинът влияе върху гнева и агресията, а не адреналинът, ако разбира се това имате предвид като казвате, че серотонин и адреналин са две различни неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Нели ( преди 11 години )
Серотонин и Адреналин са две различни неща! Моля редактирайте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар