Здраве и красота

6 признака, че сте в голям стрес

27.02.2012г. / 15 16ч.
Аз жената
6 признака, че сте в голям стрес

Стресът не само е неприятен, той е вреден за здравето. Имате ли някой от следните 6 симптома, потърсете лекарска помощ и се постарайте да премахнете източника на стрес, за да не се поболеете съвсем.

Повръщане
Гаденето и повръщането са един от знаците, че вече сте на ръба. Решението е почивка и пиене на много вода, йога, медитация или нещо друго, което ви разтоварва.

Косопад
Има купища причини, поради които косата започва бързо да пада – от генетични до медицински. Стресът е една от тези причини, но рядко се сещаме за нея, тъй като косопадът на определени петна от главата или до 70% от цялата коса наведнъж, може да е реакция на стресово събитие, случило се преди месеци – смърт на близък или пък раждане.

Кървене от носа
От носа ви започва да тече кръв след като сте били в стресова ситуация. Предполага се, че това има връзка с вдигането и свалянето на кръвното налягане при стрес. Дръжте кръвното под контрол с чай от хибискус.

Загуба на памет
Когато човек е притеснен, понякога не си спомня моменти от среща, която е провел преди малко. Лекарите търсят обяснение в свития хипоталамус – частта от мозъка, която отговаря за краткосрочната памет. Докато не отстраните причинителя на стреса, си записвайте важните неща.

Понижен имунитет
Намалелият имунитет е сред най-честите последствия на стреса. Преборете го с активен спорт поне по половин час всеки ден.

Обилно потене
На всеки се случва да се поти повече, когато е под стрес. При някои хора обилното потене е особено силно изразено на дланите и ходилата. Тук отново ще помогнат йога и медитация, а и не само на вас. Учените са открили, че ако наблюдавате човек, който се поти заради стрес и вашият организъм също се стресира.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай