Здраве и красота

Гимнастика с уши и упражнение с „р“ гонят грипа

7 необичайни начина да изгоним грипа

20.11.2012г. / 09 00ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Хванали сте грип или настинка – все едно – чувствате се без сили, имате хрема и зверски ви боли гърлото. Купили сте си от аптеката чудодейни хапчета, капки и сиропи, наливате се с литри чай, но нищо не помага.

Ето 7 необичайни и странни способи, които ще ви помогнат да оздравеете:

Свързани статии

Упражнение с „р“

За 1-2 минути произнасяйте звука „р“. Повтаряйте упражнението всеки час. Така се подобрява кръвообръщението в носоглътката, което дава отпор на микробите и бактериите.

Терапия с оранжев цвят

Облечете оранжев пуловер, сложете на масата оранжева покривка, напълнете купа с портокали, направете си фреш от портокали. Яркият цвят ще подобри настроението и ще повиши имунитета ви на подсъзнателно ниво.

Гимнастика на ушите

Разтрийте дланите си една в друга, напред-назад, за 1 минута. След това с пръсти масажирайте долната част на ухото като издърпвате възглавничката надолу, а с изправени показалец и среден пръст разтрийте костта зад ухото. Ще почувствате общ приток на енергия. Повтаряйте упражнението през час-два.

Точков масаж

Натиснете с палеца точката между палеца и показалеца – ще я познаете по това, че е болезнена. Масажирайте 1 минута. Повтаряйте колкото пъти искате през деня. Ефектът е силно енергизиращ.

Марширувайте на място

Облечете дебела жилетка и марширувайте на място. Дори да имате температура и да нямате сили, това упражнение е елементарно и ще се справите. Ще се изпотите, след което се преоблечете в сухи дрехи и ще се почувствате по-добре.

Хапнете лютиво

Може да не обичате люто, в този случай хапнете малко пикантна храна – пикантна супа или филия с лютив червен пипер.

Яжте бадеми

Обелките на бадемите съдържат полифеноли, които увеличават чувствителността на белите кръвни клетки, които от своя страна се включват в борбата с вирусите.

Гледайте комедия

Гледайте смешни филми и се смейте с глас. Само след минута организмът изхвърля в дихателните пътища огромно количество антитела, които атакуват микробите и скоро ще се почувствате по-добре.

Коментирай