Здраве и красота

Начини да избегнем пъпки и възпаления при бръснене

Тайната на съвършено гладката кожа

02.01.2013г. / 16 20ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Независимо коя зона обезкосмявате, било подмишници, крака или бикини линия, със сигурност често ви се случва да се порежете, да ви се появят неприятни червени пъпчици или ранички. За да избегнете тези неприятни усещания и следи от бръсненето, може да следвате няколко прости стъпки, които водят до безпроблемно обезкосмяване.

1. Никога не ползвайте тъпа или стара самобръсначка. Това е най-сигурният начин да си докарате възпаление и протъркана кожа, вместо желаната гладка.

Свързани статии

2. Не бръснете твърде бързо и не натискайте много бръснача върху кожата.

3. Никога не се бръснете под течаща гореща вода. Прекалено топлата вода прави кожата много чувствителна и тръгвайки да я бръснете, тя вече е станала червена и раздразнена. Оттам нататък може само да влошите състоянието й. Нагласявайте водата да е топла, даже по-хладка.

4. Не ексфолирайте кожата преди бръснене. Ексфолиацията е задължителна за кожата, защото сваля мъртвите епителни клетки и отваря път на новите. Прави кожата мека и гладка, но и прекалено чувствителна. А чувствителна кожа в комбинация с бръснене не е добър вариант.

5. Дамите с чувствителна кожа да стоят далеч от бръснач с 4 или 5 остриета. Натискът върху кожата е прекалено голям и рискът от порезни рани е висок. Избирайте самобръсначки с 2-3 остриета максимум.

Коментирай