Здраве и красота

На коя жена й отива къса коса?

Жените с къси прически са мъжемелачки, силно сексуални и смели

17.01.2013г. / 17 08ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В миналото късата коса се е смятала за привилегия на мъжете. В новата история на женската мода първа Коко Шанел дръзва да си отреже дългата коса и шокира обществото. Това не й пречи. Даже се оказва в абсолютен синхрон с новаторските й идеи в женското облекло, с които проправя пъртина, после цял път и остава завинаги в златната книга на световната мода.

Кои жени имат афинитет към късата коса, която не допира линията на рамената?

Тези жени заявяват на обществото, че са асексуални, пренебрегват мъжете, показвайки им, че са равнодушни към тях или напротив – че няма да отстъпят на мъжа по сила на характера и волята. И ако мислят кавалерите, че ще играят главната роля, лъжат се.

 

Свързани статии

Тези жени не разчитат на класическите женски флиртови оръжия за покоряване на мъжкото сърце – чувствено падащи коси по раменете; да отметнат закачливо кичур коса зад ухото. Те са силни с друго – имат цел в живота, която неотклонно преследват и разчитат на завиден интелектуален багаж. Така че не им трябва още един-два килограма коса на главата, за да им придава тежест.

Често точно жени с къси коси имат нещастни любовни връзки, защото са свръхемоционални, тревожни и изискващи от мъжа всичко или нищо.

Едни от най-сполучливите къси прически са на холивудските диви: Одри Хепбърн, Холи Бери, Шарън Стоун; певиците Ани Ленъкс, Риана и Виктория Бекъм.

Родните красавици, които блестят с модерни къси прически са Поли Генова и водещата в БНТ Мария Андонова и до неотдавна Гала. Спорен е въпросът дали не бяха по-хубави с дълга коса, но май само на Мария Андонова й отива момчешката фризура.

Късата коса изисква отлично поддържана кожа на лицето и перфектен, но пестелив грим – защото късата коса е рамка, в която всичко се вижда и изпъква.

На дамите в третата възраст стилистите не препоръчват късата момчешка фризура. Много по-подходящи са прически с дължина до раменете или по-дълги, защото дългата коса прикрива бръчиците по лицето и шията.

Жените с едра фигура – високи, с голям бюст или каймак-булките не е добре да се подстригват много късо, защото така изпъкват природните форми на тялото им, които те едва ли биха желали да подчертаят.

На какъв тип лице отива късата коса – на скулестите, с ярко изразени очи и устни. Забравете за къса коса, ако имате продълговато лице и голям нос.

Ако не сте убедени и все още искате да експериментирате – подстрижете се, а ако не се харесате, косата ви пак ще израсне. Внимавайте с импулсивното желание да подстрижете косата си много късо. Обикновено това става, когато имате някакъв психологически или житейски възел и се заблуждавате, че разделяйки се с дългата прическа, автоматически ще отрежете и грижите си. Промяната на дължината на косата изисква по-внимателно обмисляне на ситуацията и влагане на много труд за решаването й. Късата коса няма да реши проблемите ви.

И все пак, ако се чувствате добре с къса коса, ако повечето години от живота си сте били с подобна прическа, значи сте намерили себе си.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хм ( преди 9 години )
Късата коса е прекрасна, но не на всеки отива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )