Здраве и красота

Пъпки по лицето разкриват кой орган не работи правилно

Пъпките ще изчезнат, ако се погрижим за сърцето, белите дробове, бъбреците и жлъчката

23.01.2013г. / 10 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кожата на лицето ни е огледало на нашето здраве. Както ирисодиагностиците разпознават какво не е наред по очите ни, така някои здравословни проблеми могат да се покажат на лицето ни. Обикновено се отнася за стрес, нездравословно хранене и обездвижване. Ако сме минали възрастта на тийнейджърското изприщване, но продължават да ни се появяват пъпки, ето каква може да е причината:

На челото

Пъпки около корените на косата означават, че жлъчката ви е раздразнена. Пъпки около веждите са сигнал, че червата ви са раздразнени. Пийте повече минерална вода и за известно време се откажете от сладките храни. Направете си разтоварващ режим, за да разтоварите организма си от токсини – яжте печени ябълки и пийте отвара от цветно зеле.

Свързани статии

Скулите

Пъпки по скулите означават, че бъбреците ви са затормозени. Включете в ежедневното си меню повече сурови плодове и зеленчуци, богати на витамин C – киви, грейпфрут, червена чушка, шипки и др. Имате нужда от голяма почивка.

Пъпки по бузите

Пъпки на бузите – натоварени са белите ви дробове. Ограничете млечните продукти до два пъти седмично. Минете за известно време на постна диета, яжте кафяв ориз и заменете тортите и бонбоните със сушени плодове. Постарайте се да се разхождате по-дълго време на чист въздух.

Пъпки по носа

Пъпки по носа означават нарушения в сърдечносъдовата система. Нужно е да увеличите в менюто си количеството на зелени зеленчуци и пресни плодове, зърнени храни и пълнозърнесто брашно.

Коментирай