Здраве и красота

Положителните страни на ботокса

Няколко позитивни думи за ботокса

04.03.2013г. / 14 45ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Основната причина толкова много жени да посягат към ботокса – копнежът за връщане на младините. Това плюс още редица други положителни страни на популярния „подмладител“ го прави така търсен през последните години. Какво още ни предлага ботоксът?

Ефективно се бори с бръчките

На всяка от нас се е случвало да се погледне в огледалото и откривайки малките издайнически бръчици тук-там да й се прииска да изчезнат като с магическа пръчица, нали? А какво прави ботоксът? Той отпуска лицевите мускули и като резултат имаме по-гладка кожа с по-малко бръчки. Това означава, че ще изглеждаме по-млади. Едва ли някоя жена би се отказала, ако можеше да извади няколко години от кожата на лицето си. За информация – ботоксът най-често и най-успешно намалява бръчките на челото.

Няма хирургична намеса

Свързани статии

Много хора се плашат от думичката „хирургия“. Напълно оправдано. Една от положителните страни на ботокс метода, за разлика от други козметични процедури, е липсата на скалпел, шевове, белези, упойка. Ботокс инжекциите са създадени за хора, които искат да видят ефекта от пластичната хирургия без усложнения и чакане. Това е съвсем разбираемо. Кой не би го предпочел пред хирургичната операция и дългия период на възстановяване след нея.

Повдига веждите

Красивото лице и секси веждите вървят ръка за ръка. С годините постепенно веждите изгубват красивата си дъговидна форма. С помощта на ботокса мимическите бръчки, подутините под веждите, малките ветрилообразни бръчици (наречени „пачи крак“) във външния ъгъл на очите – всички те могат много успешно да бъдат премахнати.

Лекува хиперхидроза

Хиперхидрозата е медицински термин, означаващ засилено изпотяване на различни части от тялото – най-често дланите на ръцете, стъпалата и подмишниците. Излишно е да обяснявам изключителния дискомфорт, който това заболяване предизвиква. Ботокс – лечението е много ефикасно при хиперхидроза, намалявайки потенето до 6 месеца след процедурата.

Умерени странични ефекти

Като незначителни и временни определят професионалистите страничните ефекти от лечението с ботокс. Те се ограничават до обикновено натъртване или подуване. Неправилно извършена процедура с ботокс би могла да доведе до нежелана парализа на друга група мускули (не очакваните) или до алергична реакция. Както при всички други медикаменти и при ботокса страничните ефекти могат ефикасно да бъдат отстранени. А ако лечението се провежда от професионалист, такива ефекти най-често изобщо не се получават.

Временен ефект

Ефектът от ботокса обикновено трае до 6 месеца. Това означава, че ако ефектът от него не ви допада много скоро можете да си имате бръчките обратно. Това е разбира се в кръга на шегата. Истината е, че тази козметична процедура е несравнимо по-достъпна от козметичните операции и рисковете при нея са почти нищожни. Добър козметик в съчетание с качествен материал за инжектиране ще върнат младежкото излъчване на лицето ви. Решението е ваше!

Коментирай