Здраве и красота

3 ежедневни трика за добър имунитет

Поддържайте тялото и ума си здрави всеки ден

18.03.2013г. / 16 44ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Март месец неслучайно е наричан най-женският месец в годината, на прага на пролетта, но все още е зима. За да сте здрави в това променливо време, ту топло, ту студено, е важно ежедневно да поддържате тялото и ума си в добра форма. На помощ ви идват три прости, лесни и ефективни трика. Спазвайте ги, колкото се може по-често, за предпочитане всеки ден и ще усетите много скоро невероятния им ефект:

1. Витамин D е незаменим за организма

В студените месеци по-трудно си осигуряваме витамин D, тъй като слънцето не е толкова силно, а и ние се сгушваме вкъщи на топло. Затова е добре да имате под ръка витамин D и всеки ден да приемате по една таблетка, за да си набавите достатъчно от него. Дойде ли лятото, няма да имате нужда от аптека, за да си го осигурите, а само от хубави, дълги разходки на открито.

Според японско изследване, хората, които приемат витамин D редовно, имат 40% по-малък риск да се разболеят от грип, за разлика от останалите хора, които не си го подсигуряват ежедневно.

2. Консумирайте ежедневно храни, богати на разтворими фибри

Резултатите на лабораторно изследване с мишки показали, че животинките, които хапвали всеки ден фибри, оздравявали от инфекции в пъти по-бързо от останалите мишлета. Разтворими фибри може да си набавите от цитрусови плодове, ябълки, моркови, боб и овесени ядки.

3. Поддържайте нормално тегло

Всички изследвания, правени в тази посока, доказват безусловно, че хората с нормално тегло са по-здрави от тези с повече мазнини или наднормено тегло. Да останете слаби не е само важно естетично решение, но и мярка, която ще пази здравето на тялото и ума ви. Стремете се към тази хармония и ще бъдете здрави!

Коментирай