Здраве и красота

При кои болести ни помага акупунктурата?

Акупунктура – лечение без странични ефекти

11.04.2013г. / 14 19ч.
Петя Зефирова
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Акупунктурата е алтернативен метод за лечение, който се бори с причинителите на симптомите, т. е., на заболяванията, а не просто със самите симптоми. Напоследък акупунктурата набира популярност и се предпочита от все повече хора най-вече заради липсата на странични ефекти.

Как действа?

Акупунктурата регулира енергията на тялото и го провокира да създаде свой собствен лекуващ механизъм, който се проявява в намаляване на болките и възстановяване на доброто здраве на пациента.

Периферна невропатия

Симптомите на това заболяване са изтръпване или болки в крайниците, които предизвикват проблеми с ходенето, чувство на слабост. Хората с гръбначни травми, диабет и автоимунни заболявания са предразположени към болестта. Скорошни проучвания доказват, че акупунктурата е ефективен метод за преодоляване на симптомите и връщането на енергията на тялото. Тя помага на пациента да освободи потока от енергия в определени зони и да възстанови баланса в тялото си.

Мигрена

Страдащите от мигрена се оплакват от изтощително главоболие и пулсиращи болки, които афектират нормалния им начин на живот. Акупунктурата спомага за намаляването на честотата на поява на мигрена и има положителен ефект върху тялото на пациента.

Безсъние

Факт е, че от това заболяване страдат милиони хора по света. Основната причина за появата му е стресът, но понякога може и да е наследствено. Има много лекарства, които успяват да ни осигурят желания сън, но са съпроводени от още толкова странични ефекти. За да се предотвратят пристрастяването и страничните ефекти, акупунктурата е препоръчван метод за преодоляване на безсънието и за укрепване на цялостното здраве на човек.

Свързани статии

Ангина

Характерни за ангината са болки в гърдите, предизвикани основно от ограничения кръвопоток в тялото. Електроакупунктурата може да е много ефикасно средство срещу ангина. Различава се от традиционната китайска акупунктура по това, че се пускат леки токови импулси, които са напълно безобидни и не предизвикват странични ефекти.

Високо кръвно налягане

По метода на акупунктура се избират конкретни точки по тялото, за да се предизвика отпускане на клапите на сърцето и да се намали налягането при изтласкването на кръвта.

Безплодие при мъжете

Според редица изследвания благодарение на ефекта от акупунктурата, се наблюдава повишаване на качеството на семенната течност при мъжете като по този начин се подобрява плодовитостта. Твърди се, че се увеличава броят на сперматозоидите, а тези със структурни дефекти, които са основната причина за безплодието, намаляват.

Коментирай