Здраве и красота

Храни, които оправят лошия дъх

Лимони и боровинки неутрализират лошия дъх мигновено

13.04.2013г. / 10 10ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Вчера сте прекалили с пикантните и миризливи храни, като чесъна например? И днес дъхът ви е меко казано убийствен. За да неутрализирате неприятния мирис на устата, понякога миенето на зъбите не е съвсем достатъчно. На помощ идват други, не толкова „ароматни“ храни, които ще помогнат дъхът ви да е с поне няколко идеи по-приятен за околните.

Първо може да пробвате силата на цитрусовите плодове и в частност на лимона. Захапете лимона и загризете кората му. Може да смучете сока на лимона, докато издържите на киселия вкус. Ефектът е гарантиран. Ако сте в заведение и почувствате неприятния дъх на устата, може да си поръчате вода с резен лимон. Върши също добра работа.

Магданоз

Свързани статии

Сдъвчете малко магданоз и мигновено ще усетите разликата. Тази подправка е способна да неутрализира неприятния дъх за секунди.

Ябълки

Ябълките и крушите са свежи плодове, които са богати на фибри. Фибрите от своя страна подпомагат слюноотделянето. А обилното слюноотделяне почиства езика повече от прекрасно, премахвайки неприятния мирис от устата.

Листа от мента

Ако имате под ръка листа от мента, дъвчете ги смело. Ще премахнат лошия дъх, заменяйки го със свеж и приятен аромат.

Боровинки и кисело мляко

За да се застраховате срещу неприятния дъх, можете да хапвате редовно боровинки и кисело мляко. И двете храни са идеално средство за превенция на този проблем.

Коментирай