Здраве и красота

Плодове за хубава кожа и коса

Витамините, без които не можем

07.05.2013г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, съдържащи витамини, полезни за кожата и косата ни. Скъпите и продължителни процедури невинаги успяват да постигнат желания от нас ефект. Посещенията при козметик и ежедневните грижи не са достатъчни.

Един или два пъти седмично е добре да правим домашни маски и разбира се да не забравяме да консумираме повече от плодовете, изброени по-долу. Ползите и полезността от употребата на плодовете в грижата за красотата ще откриете още след първото им прилагане върху кожата и косата.

Банан

Свързани статии

Той е богат на калий и съдържа витамини B и C, които са наистина добри за кожата. Калият помага за тонизирането и стягането й. Намачкайте банана и го нанесете върху почистена кожа. Оставете да действа около 15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Папая

Този интересен плод съдържа папаин – ензим, който отстранява мъртвите клетки от кожата. Ако има тъмни петна по лицето, тя ще ви помогне да освежите и изсветлите кожата. Направете каша от папая и мед и нанесете върху лицето с леки въртеливи движения.

Портокали

Богати на витамин С, помагат за свиването на порите. Ако към тях добавите и лимон, лесно ще се избавите от неравномерния тен, защото имат избелващо действие.

Ябълки

Мощен антиоксидант, който стимулира кръвообращението и свива порите. Каша от ябълки или сок ще преобразят кожата ви. Известно е, че оцетът от ябълки помага за проблеми с пърхута. Може да нанасяте на лицето или скалпа ежедневно пресен сок или каша от ябълки.

Грейпфрут

Има доказан ефект при мазната кожа на лицето и скалпа, помага и при акне. Тонизира и освежава. Направете каша от грейпфрут, нанесете на лицето или скалпа, изчакайте да изсъхне и след това измийте. Веднага ще забележите разликата, защото онова неприятно лъщене, характерно за мазната кожа, просто го няма.

Други плодове, с които да подхраните и освежите косата и кожата са ягоди, череши, диня, нар и много други. Природата е устроена така, че във всеки един сезон да предложи плод, който да ни поддържа не само здрави, но и красиви.

Снимка:Sxc.hu

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
( преди 10 години )