Здраве и красота

Страхотни домашни маски за лице и тяло

Как с малко средства да постигнем оптимален ефект

08.05.2013г. / 10 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Използването на козметика от естествени продукти става все по-популярно сред дамите. Все повече жени се доверяват на доказаното благоприятно действие на природните витамини и естествените масла.

Стресът и забързаното ежедневие оказват своето влияние. Често не ни остава време за скъпи козметични процедури. Маските, които си купуваме не са достатъчно богати на полезни съставки. Случва се да се окажат и неподходящи за нашата кожа и това да доведе до много неприятни раздразнения по кожата. Когато използваме изцяло естествени продукти, няма как да сбъркаме.

Следващите съвети за домашна грижа не струват скъпо, не отнемат много време и благоприятстват състоянието на кожата.

Маска за лице с индийско орехче, мед и канела

Свързани статии

Тази маска ухае прекрасно и действа успокояващо на кожата като намалява подуването и зачервяванията. Белезите от пъпчици изчезват бързо. Настържете индийското орехче, добавете лъжица мед и две щипки канела. Трябва да се получи гъста каша. Оставете да действа 15 минути, след което изплакнете добре с хладка вода.

Ако искате да премахнете мъртвите клетки от кожата на лицето просто масажирайте с леки кръгови движения. Канелата и индийското орехче действат като ексфолиант.

Пилинг за тяло

Това, от което имате нужда е:

  • кафява захар
  • мед
  • малко зехтин
  • няколко капки лимонов сок

Отново е необходимо при смесването на продуктите да се получи гъста субстанция. Нанесете с кръгови движения. Тази маска е много добра, когато искате да омекотите кожата на ходилата или лактите.

Зехтин за подхранена и здрава коса

Тази процедура не е подходяща за мазна коса, поради интензивността на подхранване с естественото масло. Но ако имате суха и увредена коса или просто искате да добавите блясък, нанесете зехтин по дължината й. Увийте в кърпа или в шапка за баня. Оставете да подейства около 30 минути, след което измийте с шампоан. Не е необходимо да слагате балсам или маска за коса. Тя вече е достатъчно подхранена.

Маска с хума

Хумата е подходяща както за измиването на косата, така и за маски на лицето. Заглажда бръчиците, подхранва кожата и помага при косопад. Направете каша от хума и вода. Нанесете за около 15 минути и изплакнете. Може да експериментирате като комбинирате с кисело мляко, зелен чай. Кожата е витализирана, а вие се чувствате така, сякаш излизате от скъп салон за красота.

Снимки:Sxc.hu

Коментирай